Google Meet verandert je kamer in een tropisch strand op Android

Tech Dunke van Boekel 21 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinds de uitbraak van het corona-virus is men vaker thuis om te werken. Als er dan een meeting was, ging dat digitaal. Bijvoorbeeld met Google Meet op Android. En laten we eerlijk zijn: we hadden best betere achtergronden kunnen maken én een beetje ons huis kunnen opruimen. Dat is dankzij Google 360 niet meer nodig.

Door die gigantische toename in het gebruik van deze programma’s zijn ze flink uitgebreid met nieuwe snazzy, features. Alles om jouw platform maar zo aantrekkelijk mogelijk te maken, nietwaar? Hoewel we nu weer vaker op kantoor zitten, introduceert Google weer zo’n verse feature. En om we er nu om staan te springen? Wellicht. Wel leuk om even te doen alsof we op Hawaii zitten.

Google Meet brengt je naar nieuwe Android-werelden. Soort van…

Je kunt vanaf nu 360 graden achtergronden aanzetten in Google Meet. De virtuele achtergronden zijn vrijwel standaard geworden over de afgelopen jaren, maar op het platform van Google bewegen de beelden ook daadwerkelijk mee.

Ideaal dus als je even de *ahem* lichtelijk chaotische staat van de kamer waaruit je belt wilt verbergen.

Het is momenteel nog niet mogelijk om zelf je 360 graden achtergronden te uploaden. Google heeft onder andere een strand en een tempel klaarstaan, zodat je in ieder geval nog de illusie kan wekken dat je op vakantie bent als je het programma op Android gebruikt.

Wat is het nut?

Het is nog maar de vraag hoe nuttig deze toevoeging daadwerkelijk is. De virtuele achtergronden zijn best leuk, maar niet een absolute must-have. Deze bewegende variant zou mogelijk voor nog meer afleiding kunnen zorgen.

Google, Hawaii
Kon je hier maar zitten tijdens zo’n ochtend meeting. *zucht.* (Afbeelding: M SWIET PRODUCTIONS/Getty Images)

Perfect voor even een uurtje lachen met je vrienden op Google Meet dus op onder andere Android. Maar of het tijdens een vergadering ook zo wordt gewaardeerd valt te bezien. Daarom kunnen beheerders van de vergaderingen virtuele achtergronden dan ook aan- en uitzetten. Jammer, maar ook begrijpelijk.

De feature is nu uitgerold voor alle gebruikers van Google Meet op mobiele apparaten van Android of iOS. Of de functie ook naar laptops en computers gaat komen is nog niet bekend.

‘Google Duo krijgt aantal heerlijke Google Meet-functionaliteiten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen