Jelle van Es
Jelle van Es Home 19 nov 2021

Google Nest Doorbell: toevoeging of meer van hetzelfde?

Op het gebied van de videodoorbell is er vandaag de dag redelijk wat keuze. Ooit was het Ring die op deze markt aan de slag ging, maar er zijn inmiddels heel wat verschillende spelers. De Google Nest Doorbell is een zeer fijn alternatief. Hij werkt bijvoorbeeld op batterij en heeft het voordeel dat je geen abonnement erop hoeft af te sluiten wanneer je hem een tijdje in huis hebt. Iets dat met de Arlo- en Ring-producten wel moet.

Maar dat is niet het enige fijne punt dat je met de Google Nest Doorbell in huis haalt. Ik heb hem een tijdje getest en dit zijn daarbij de punten die me zijn opgevallen.

Google Nest Doorbell

Makkelijk op te hangen

Eén van de grote voordelen die je hebt met de Google Nest Doorbell, is dat je geen gedoe hebt met draden. Je hangt een plaatje op aan de muur met twee schroeven en vervolgens plaats je daar de houder op. Daarna hang je hem via de magnetische verbinding op en kun je hem gebruiken. Daarvoor is het overigens wel handig om hem alvast aan je smartphone te koppelen met de Google Home-app. Dat is allemaal makkelijk om te doen en waarschijnlijk kun je hem binnen een uur gebruiken.

Zo bevestig je hem (Afbeelding: Google)

Beeldkwaliteit is dik in orde

Je krijgt bij de Google Nest Doorbell video’s binnen met een resolutie van 960 bij 1280 pixels op 30 FPS. Dat is op zich goed genoeg. Daarnaast maakt hij gebruik van een 3:4 beeldverhouding. Daardoor zie je niet heel erg veel in de breedte, maar kun je wel goed zien of er iemand een pakketje voor de deur op de grond heeft gezet. Hij maakt verder gebruik van HDR, waardoor kleuren goed tot hun recht komen. En wanneer het nacht is, dan zie je ook nog redelijk goed wat er voor de deur gebeurt.

Directe feed

Een ander fijn punt van de Google Nest Doorbell is dat je gebruik maakt van een directe feed. Waar ik bij mijn Arlo-producten vaak een paar seconden vertraging had, daar kan ik hier live zien wat er voor mijn deur gebeurt. Dat vind ik erg fijn wanneer ik boven aan het werk zit en denk een busje van de postbode te horen. Nu kan ik direct zien wat er voor mijn deur gebeurt in plaats van dat je een paar seconden vertraging hebt en je al de deurbel hoort voordat je op je feed iemand voor de deur ziet. Ook helpt deze direct feed bij het praten met de persoon die voor de deur staat. Je hebt ook dan geen vertraging meer.

Google Nest Doorbell
Aanbellen en je hebt contact (Afbeelding: Google)

Prijs is goed te doen

Met een adviesprijs van 199 euro is de Google Nest Doorbell goed betaalbaar. De premium producten van Arlo en Ring zijn over het algemeen net iets duurder. En zoals gezegd hoef je daarna dus eigenlijk geen abonnement af te sluiten om bepaalde premium functies te behouden. Zonder abonnement kun je nog altijd drie uur aan videoclips bekijken en op die manier zien wat er precies is gebeurd voor de deur.

Batterij is niet heel sterk

Volgens Google zou je tussen de 2 en 3 maanden moeten doen met de batterij. Dat is op zich genoeg en het is makkelijk om hem binnen even op te laden. In de praktijk is de kans echter groot dat je na een maand hem al moet opladen, want na een paar dagen gebruik gaat de batterij wel redelijk snel op. Dat kun je aanpassen door hem minder snel aan te laten slaan wanneer er beweging voor je deur is, maar dan mis je wel de mogelijkheid om de slimme deurbel ook als beveiligingscamera te gebruiken. Ook kun je ervoor kiezen om de lengte van de clips in te perken en de kwaliteit omlaag te schroeven. Maar aan de andere kant: even een paar uur aan de oplader en je kunt weer vooruit.

Het overzicht van de batterij (Afbeelding: Google)

De Google Nest Doorbell is nu beschikbaar. Wil je liever een alternatief? Bekijk dan hier een review van één van de andere producten.

[REVIEW] Arlo Essential Wire-Free Video Doorbell werkt uitstekend

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Nest Doorbell: toevoeging of meer van hetzelfde?
Sluiten