Google komt niet naar MWC 2021 (en daar is een goed reden voor)

Smartphones Wesley Akkerman 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Google heeft bekendgemaakt dat het bedrijf niet naar Mobile World Congress 2021 komt. Dat is de grootste beurs voor smartphones en tablets. Dit is overigens niet het enige bedrijf dat aangekondigd heeft niet op te komen dagen, maar het is waarschijnlijk wel het grootste bedrijf.

Door de pandemie zijn vorig jaar, en dit jaar tot nu toe ook, weinig tot geen grote beurzen en evenementen doorgegaan. De organisatie van Mobile World Congress (MWC) probeerde vorig jaar zich zo lang als mogelijk vast te houden aan de mogelijkheid dat de beurs toch door zou gaan. Maar dat bleek verspilde energie.

Google en MWC

Stuk voor stuk trokken grote bedrijven en andere partijen zich namelijk terug van de beurs. En dit jaar zien we eigenlijk hetzelfde gebeuren, wat weinig goeds voorspelt voor de grootste beurs die in het teken staat van smartphones en tablets. Google laat namelijk weten niet naar MWC 2021 te komen.

MWC 2020
De banners van de MWC 2020 gaan er weer vanaf

Google is niet het enige bedrijf dat dergelijk nieuws gedeeld heeft. Maar in het rijtje bedrijven die niet komen dit jaar, is het waarschijnlijk wel de grootste naam tot nu toe. Andere bedrijven die al hebben laten weten lekker thuis te blijven, zijn onder meer Nokia en Ericsson, evenals Oracle en Sony. Ook geen kleine namen dus.

Googles statement

Het volledige Google-statement, zoals gegeven aan de redactie van The Verge, luidt als volgt.

Uiteraard heeft dit dus nog steeds alles te maken met covid-19 en de strenge maatregelen die blijven gelden tot een heel groot deel van de bevolking gevaccineerd is. Het bedrijf kondigt verder aan uit te kijken naar 2022. Dus als de pandemie dan eindelijk achter de rug is, dan is de kans groot dat de zoekmachinegigant wederom van de partij is.

Er komt geen 1 april-grap van Google dit jaar: dit is waarom

In februari kondigde de organisatie achter MWC nog aan dat de beurs in juni doorgaat, door te leunen op minimale maatregelen die wel helpen uiteindelijk, maar niet bijzonder effectief zijn. Denk dan aan handen wassen, een masker dragen en een verplichte coronatest. Er is geen vaccinatieverplichting.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Verge

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen