Er komt geen 1 april-grap van Google dit jaar: dit is waarom

Apps Wesley Akkerman 1 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Google heeft besloten om voor het tweede jaar op rij niet mee te doen met alle gekkigheid omtrent 1 april (in tegenstelling tot Volkswagen). In 2020 hadden heel veel bedrijven besloten dat het niet paste bij een wereld die op dat moment in een pandemie zat. Aangezien dat nu nog steeds het geval is, past een 1 aprilgrap volgens Google nog steeds niet bij onze situatie.

We hoeven dit jaar dus niet te rekenen op een flauwe grap van het Amerikaanse bedrijf. Dat blijkt uit interne mails die de redactie van Business Insider in handen heeft. De zoekmachinegigant heeft hier zelf niets over naar buiten gebracht. Dergelijke besluiten vergen dan ook weinig media-aandacht.

Geen 1 april-grap van Google

Dat betekent niet dat Google nooit meer een 1 april-grap uitbrengt. Maar de vicepresident van wereldwijde marketing, Marvin Chow, meldt in de interne memo dat de grappen voor 2021 nog op pauze staan. En dat heeft natuurlijk alles te maken met de pandemie en het feit dat de wereld er nog veel last van heeft.

De Google 1 april grap van 2019:

Als marketingmanager heeft Chow dat goed aangevoeld. Want wat je nu niet als commercieel bedrijf wil is dat mensen over je vallen vanwege een smakeloze grap. Natuurlijk kun je een onschuldige grap uitbrengen, maar in veel gevallen wordt er veelal niet positief op grappen van grote bedrijven gereageerd.

De gelekte memo

Het bedrijf heeft inmiddels het nieuws van Business Insider bevestigd. De volledige memo hebben we hieronder voor de volledigheid overgenomen.

Google viert bevrijding containerschip Ever Given met hilarische easter egg

In het kort: de zoekmachinegigant brengt dit jaar dus geen 1 april-grap uit en wil daarmee respect tonen voor iedereen die tegen covid-19 vecht. Het bedrijf concentreert zich liever op de constructieve manieren waarop het een bijdrage aan iemands leven kan geven. Ook wordt er gekeken naar gepaste vormen van plezier, zoals de bekende doodles en easter eggs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Business Insider

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen