Google geeft deze oldskool-feature een tweede leven (en het werkt?!)

Apps Wesley Akkerman 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Gebruik je nog wel eens de Google Berichten-app? Binnenkort ziet die er weer als nieuw (of als vanouds) uit door een bijzondere feature. De zoekgigant brengt namelijk een functie terug die het bedrijf jaren geleden uit z’n apps sloopte. Het bedrijf lijkt dus terug te komen op een beslissing en daar zijn we blij mee.

De redactie van 9to5Google kreeg onlangs een nieuwe versie van de Google Berichten-app onder ogen. Het gaat om een versie die nog niet gelanceerd is, dus weinig mensen hebben hem tot nu toe. In die versie lijkt het bedrijf twee features terug te brengen waar veel gebruikers waarschijnlijk heel blij om zijn.

Google Berichten met hamburgermenu

Op de gedeelde screenshots is namelijk te zien dat Berichten mogelijk voorzien wordt van het ouderwetse hamburgermenu. Dat is het menu dat aangeduid wordt met drie zwevende streepjes. Wanneer je dat menu opent, dan krijg je toegang tot berichten met een ster en berichten die gearchiveerd zijn, bijvoorbeeld.

Google Berichten
De Google Berichten-app (Afbeelding: 9to5Google)

Momenteel tref je de bovengenoemde opties aan in een menu aan de rechterkant van de app. Maar veel gebruikers prefereren de oude indeling nog steeds. Wellicht luistert Google nu naar die mensen, aangezien er dus klaarblijkelijk aan de app gesleuteld wordt. Het bedrijf zelf heeft nog niets bekendgemaakt.

Maar er is meer!

Ondertussen valt ook op dat er een accountwisselaar te zien is op de screenshots. Dat is die kleine, ronde foto van de gebruiker, die je rechts bovenin aantreft. Wanneer je daarop tapt, dan krijg je in elk geval het account te zien waar je de app op dit moment mee gebruikt. Maar wisselen is ook een optie.

Wat de wisselaar precies in Berichten doet, dat is ons niet helemaal duidelijk. Want voor zover we weten, haalt de app geen gegevens uit je Google-account. Wellicht bereidt het bedrijf een intergratie voor met andere diensten, zoals Google Foto’s? Dan is het wel handig als je het juiste account gebruikt op dat moment.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen