Google Pixel 4a is nog niet uit of de eerste review staat al online!

Smartphones David van Benthem 11 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

De belangrijkste informatie rond de Google Pixel 4a is bekend. Youtuber TechnoLike Plus was met een uitgebreide hands-on in staat om de verwachte telefoon onder de loep te nemen.

De Google Pixel 4a is waarschijnlijk de opvolger van de eerder uitgekomen Pixel 3a. Die telefoon stond bekend om zijn scherpe prijs, terwijl het toestel wel beschikte over hetzelfde camerasysteem als het kostbare vlaggenschip van Google.

Positieve verrassing

Net zoals zijn voorganger weet de Pixel 4a meteen te verrassen. Zo beschikt de telefoon zowaar nog steeds over een 3.5mm aansluiting voor je oortjes en je koptelefoon. Bij deze telefoon is een verlengstukje dus niet nodig. De telefoon heeft geen notch in het scherm zitten, daar de selfie camera geperforeerd in het scherm zit. Aan de achterkant zit een camerasysteem die vierkant is van vorm. Het lijkt erop dat je met de 12 megapixel sensor 4K video’s kan schieten. Te zien is in de video van TechnoLike Plus dat het gaat om een telefoon met een plastic behuizing en een schermgrootte van 5.8-inch. De telefoon heeft daarnaast een resolutie van 2340 bij 1080 pixels.

De Spaanstalige YouTuber wist er met behulp van benchmark apps achter te komen dat de Pixel 4a aangedreven wordt met een Snapdragon 730 processor. Dat bevestigt eerdere geruchten van XDA-Developers. De processor wordt ondersteund met 6GB werkgeheugen voor het duurdere toestel en 4GB werkgeheugen voor het goedkopere model. TechnoLike Plus laat tevens weten dat beide telefoons beschikken over een batterijcapaciteit van 3080mAh en een opslagcapaciteit van 64GB. In de video hieronder is de telefoon in levende lijve te zien:

Twee simkaarten

Het duurdere model van de Pixel 4a serie onderscheidt zich tot slot nog door de ondersteuning van dual sim. Daardoor kan je bijvoorbeeld een simkaart voor je werk en voor je persoonlijke leven gebruiken in hetzelfde toestel. Toch sluit de YouTuber niet uit dat dual sim ondersteuning uiteindelijk ook naar het goedkopere model komt.

TechnoLike Plus was er met een software benchmark achtergekomen dat het toestel draait op een veelzeggende softwareversie. Die wordt namelijk pas in april uitgerold. Dat zou erop kunnen wijzen dat de Pixel 4a volgende maand al uitkomt. Wanneer de telefoon precies uitkomt, is echter nog niet duidelijk. Google I/O is dit jaar namelijk afgelast. Traditioneel gezien onthuld Google daar veel nieuwe producten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen