Google Pixel 7 heeft fijn camerasysteem, hoe zit dat met de Pixel 8?

Smartphones Wesley Akkerman 20 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de Google Pixel 8 een behoorlijke camera-upgrade. Niet alleen kunnen we rekenen op een nieuwe sensor, ook komt er een verbeterde HDR-modus. Die verbeterde HDR-stand wordt ook wel staggered HDR genoemd. Dat meldt een tipgever een Twitter.

Die tipgever laat ook zien waar de informatie vandaan komt: de Google Camera Go-app. Om staggered HDR aan te kunnen bieden, heeft de Pixel 8 een nieuwe camerasensor nodig. Die is mogelijk afkomstig van Samsung. Het gaat dan om de Isocell GN2, de opvolger van de sensor in de Pixel 6- en Pixel 7-smartphones.

Google Pixel 8 met speciale HDR-stand

De Google Pixel 7 maakt voor HDR-fotografie vijf foto’s met een korte exposure en een foto met een lange exposure. Daar merk je niets van; dit gebeurt terwijl je de foto maakt. De camera-app voegt de foto’s dan samen. Staggered HDR maakt drie foto’s met kleine, middelgrote en grote exposure en voegt die foto’s ook samen.

Het verschil zit hem dus in de medium exposure voor staggered HDR. Dat moet volgens Samsung veel meer details en levendigere kleuren opleveren. Ondertussen moet het systeem op je Google Pixel 8 tot 24 procent minder energie verbruiken. Ook schijnt het maken van HDR-foto’s op deze manier veel sneller te gaan.

Snelheid is belangrijk voor HDR-fotografie

Omdat snelheid belangrijk is voor HDR-fotografie, klinkt dat als muziek in de oren. Maar om te voorkomen dat we te enthousiast worden van iets dat te mooi lijkt om waard te zijn, wachten we eerst de resultaten even af. Maar goed, Google staat wel bekend om goede fotocamera’s op zijn eigen Pixel.

Het ziet er in elk geval naar uit dat de Google Pixel 8 straks mooiere foto’s maakt, en dat ook nog eens sneller en efficiënter doet. Verder stelt de nieuwe sensor het model in staat om betere foto’s te maken met weinig licht. Dat komt doordat de pixels groter zijn. Tot slot moet de autofocus ook een stuk beter werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen