Google maakt met Pixel 9 (Pro) einde aan jarenlange frustratie gebruikers

Smartphones Sebastien Hoek 8 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

De Google Pixel 9 (Pro) gaat met een nieuwe vingerafdrukscanner het ontgrendelen van je telefoon eindelijk soepeltjes laten verlopen. Voorheen was dit een nachtmerrie

Google gaat eindelijk iets doen aan de vingerafdrukscanner in de Pixel telefoons. De Google Pixel 9 (Pro) krijgt dezelfde scanner die momenteel ook in de Samsung Galaxy S24 Ultra zit.

Het is een veel voorkomende irritatie onder Google Pixel-gebruikers: de vingerafdrukscanner. Online delen gebruikers al jaren hun frustraties. Van mensen die de functie simpelweg uitzetten tot aan mensen die gaan twijfelen aan hun eigen vingers. De vingerafdrukscanner is voor veel gebruikers een nachtmerrie. Dit lijkt nu verleden tijd.

Google Pixel 9 (Pro) tackelt probleem met scanner

De Google Pixel 9, die over iets iets meer dan een maand wordt verwacht, moet de verlossing bieden voor veel gebruikers. De hardware wisselt van optische naar ultrasone vingerafdrukscanners. Simpel uitgelegd, eerst maakte de scanner gebruik van een camera om je vinger te lezen en nu gaat het gebruik maken van trillingen, beetje zoals een vleermuis objecten traceert.

Qualcomm’s 3D Sonic Gen 2 moet deze vernieuwing mogelijk gaan maken. De chip is populair, ook OnePlus en Xiaomi gaan deze chip gebruiken in toekomstige producten.

Google Pixel 8 Android-smartphone
De Pixel 8 (Afbeelding: Google)

Google Pixel Fold 2 krijgt geen upgrade

Hoewel er verwacht wordt dat alle versies van de Pixel 9 de nieuwe scanners krijgen, lijkt het erop dat de Google Pixel Fold 2 achterblijft. Voor Fold-gebruikers is dit niet heel erg, omdat de vingerafdrukscanner in de Fold 2 waarschijnlijk in de aan/uit-knop blijft zitten.

De optische vingerafdrukscanner maakte bij de Google Pixel 6 zijn debuut in de telefoons. Dat het geen gelukkig huwelijk was blijkt wel uit de snelheid waarin Google overstapt naar ander type scanner. Er wordt dus wel degelijk naar gebruikers geluisterd.

Geen verblinding meer

De overstap naar ultrasone scanners brengt veel voordelen met zich mee. De scanner werkt sneller, accurater en werkt beter in het donker doordat schermlicht niet meer nodig is. Je wordt dus niet meer verblindt door je Google Pixel als je hem ‘s nachts ontgrendelt.

De Google Pixel 9 wordt op 13 augustus gepresenteerd tijdens het Made by Google Event. Dat door deze upgrade er wellicht meer gebruikers overstappen naar een Google Pixel 9 valt niet uit te sluiten.

Wat weten we toe nu toe eigenlijk over de Google Pixel 9 en 9 Pro?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen