De Google Pixel Tablet gaat mogelijk wel heel erg op een iPad lijken

Tablets, Laptops & Computers Sabine Schults 4 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Het zou zomaar eens kunnen dat de Google Pixel Tablet een stuk meer weg zal hebben van een iPad. Tenminste, als we leaker Kamila Wojciechowska (@Za_Raczke) mogen geloven.

De tablet van Google is in mei van dit jaar door het techbedrijf uit de doeken gedaan. De Google Pixel Tablet verschijnt op 20 juni en krijgt een prijskaartje van 679 euro voor het model met 128GB opslag. De 256GB-versie kost 779 euro.

Gaat de Google Pixel Tablet meer op een iPad lijken?

De Pixel Tablet heeft voor een deel wat weg van de iPad 10.9 uit 2022. De middenklasse tablets hebben bijvoorbeeld beide een vergelijkbare schermgrootte en de gelijkenissen lijken hier niet op te houden. Volgens leaker Kamila Wojciechowska zou Google werken aan een stylus en een toetsenbord voor zijn nieuwe tablet.

Volgens de leaker zijn de accessoires nog steeds in ontwikkeling. Opmerkelijk genoeg zegt Wojciechowska dat dit ook voor de Google Pixel Tablet geldt, die over enkele weken in de (digitale) winkelschappen moet liggen.

Over de geloofwaardigheid van de leaker valt weinig te zeggen. Enerzijds heeft Wojciechowska het al eerder bij het rechte eind gehad. Aan de andere kant heeft de leaker nog niet een soortgelijke staat van dienst als enkele andere bekende Apple-leakers, zoals Mark Gurman, Ming-Chi Kuo, OnLeaks en Jon Prosser.

Google Pixel tablet op stand
De tablet van Google. (Afbeelding: Google)

Korrel zout

Vooralsnog is het slim om deze bewering met een korrel zout te nemen. Toch zou het zeker geen slechte zet zijn van Google als het bedrijf een toetsenbord en stylus uitbrengt voor de Google Pixel Tablet. De tablet zou hierdoor nog beter te gebruiken zijn voor creativiteit en productiviteit.

Daarnaast komt het met deze accessoires een stuk dichter bij de iPad te liggen. Waarschijnlijk kosten de stylus en het toetsenbord van de Google Pixel Tablet ook nog eens heel wat minder dan de accessoires van de iPad. Wat dat betreft hebben tabletgebruikers het wat moeilijker gekregen als ze op zoek zijn naar een nieuwe tablet voor alledaags gebruik.

Waarom de Google Pixel nu de ideale Android voor in de auto is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen