Google I/O 2023: nieuwe Android-smartphone en tablet naar Nederland

Tech Mark Hofman 10 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Tijdens Google I/O 2023 heeft Google een paar nieuwe Android-producten aan de wereld laten zien. De grote vraag is echter: van welke producten kunnen wij hier in Nederland genieten?

Hoewel die veelbesproken Pixel Fold voorlopig nog even op zich laat wachten, zijn er wel twee andere nieuwe Android-producten die we in ons land mogen verwelkomen. Een nieuwe smartphone en tablet liggen met smart op je te wachten.

Google brengt Pixel 7a naar Nederland

Sinds vorig jaar kunnen Android-fans in Nederland ook eindelijk officieel genieten van Google Pixel. Hoewel de smartphones eerder met een omweg ons land binnenkwamen, maakt het Amerikaanse bedrijf het nu net iets makkelijker. Niet alleen met de Google Pixel 7 (Pro), maar ook met de nieuwe Pixel 7a.

Dat is prettig, want de A-modellen behoren al jaren tot de beste budgetopties van de Android-markt. Tijdens Google I/O 2023 krijgen we moed en verwachten we dat dit ook het komende jaar niet zal veranderen.

Voor de prijs van 509 euro haal je namelijk een lekkere Android-smartphone in huis. Je tikt hem op de kop bij Belsimpel, Ben, Tele2, T-Mobile en de Google Store.

Tijdens Google I/O 2023 wordt duidelijk dat we in Nederland binnenkort een nieuwe Android-telefoon en tablet mogen verwelkomen.
Pixel 7a (Afbeelding: Google)

Google I/O 2023: hoe goed is die Android-smartphone?

Voor die laagdrempelige prijs haal je een Android-smartphone in huis met een bekend ontwerp. Wie de Pixel 7 eerder dit jaar in handen heeft gehad, zal hem zonder twijfel herkennen en dat is wat ons betreft een dikke plus.

Dat geldt overigens ook voor de specificaties die ermee gepaard gaan. Het toestel is namelijk gebaseerd op de Tensor G2-chip van Google die, met 8GB aan werkgeheugen, krachtig genoeg is om je favoriete content te bingen of games te spelen.

Verder biedt de Google Pixel 7a je functies als Face Unlock, krijg je een 90Hz-beeldscherm en zorgt het camerasysteem dat je er fijne foto’s mee kunt nemen. Maar dat legt Google je zelf het beste uit.

Tijdens Google I/O 2023 wordt duidelijk dat we in Nederland binnenkort een nieuwe Android-telefoon en tablet mogen verwelkomen.
De nieuwe Pixel Tablet (Afbeelding: Google)

Veelbesproken Google Pixel Tablet komt ook

Naast de Google Pixel 7a zullen Android-fans ook van een nieuwe tablet kunnen genieten. De Pixel Tablet, die vorig jaar uit de doeken werd gedaan, komt volgende maand naar ons land.

Vanaf 20 juni is de Android-tablet te koop voor de prijs van 679 euro. In Nederland is het toestel verkrijgbaar bij Coolblue en de officiële Google Store. Net als de speciale case met metalen ringstandaard waarmee je de Pixel Tablet makkelijk neer kunt zetten. Deze kost je nog eens 99 euro extra.

Die hoef je overigens niet te kopen, want tijdens Google I/O 2023 wordt duidelijk dat de Pixel Tablet geleverd wordt met een oplaaddock. Deze is voorzien van een speaker, waardoor het model direct omgetoverd wordt tot een Nest Hub. Pittig handig, dus.

Google Pixel tablet op stand
Google Pixel Tablet (Afbeelding: Google)

Google I/O 2023: wat heeft de Android-tablet te bieden?

Net als de Pixel-telefoons zal ook de Pixel Tablet leunen op Tensor G2. Dankzij de AI-mogelijkheden van die chip zijn functies als de Magische Gum en het verscherpen van Foto’s te gebruiken.

Maar goed, daar vertellen we je in het onderstaande artikel eigenlijk ook al alles over:

Google’s Pixel Tablet komt in 2023 en krijgt ambitieus Speaker Dock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen