‘Google kijkt met Pixel Watch het kunstje goed af bij Apple’

Tech Wesley Akkerman 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Een beetje smartwatch zorgt er tegenwoordig voor dat je het bandje kunt verwisselen. Dat is Google ook van plan met de Pixel Watch. Tenminste, als we de nieuwste geruchten mogen geloven. Het ziet er namelijk naar uit dat het bedrijf aanvankelijk zeven verschillende bandjes wil aanbieden, waaronder die uit de presentatie.

Google onthulde de Pixel Watch officieel tijdens I/O 2022. Waarschijnlijk komen er onder meer lederen, siliconen en stoffen bandjes aan. Daarnaast komt er mogelijk een bandje aan dat wat wegheeft van de Apple Solo Loop-band voor de Apple Watch. Dit moet een soort uitrekbaar exemplaar gaan worden.

Google gaat Apple achterna

In deze situatie lijkt het erop dat Google in de voetsporen van Apple treedt. De zoekgigant lijkt hiermee direct de strijd aan te willen gaan met de iPhone-maker. En dat moet ook wel. Want horloges, slim of dom, zijn een verlengstuk van je persoonlijke stijl. Daarom is het belangrijk om verschillende opties aan te bieden.

Google Pixel Watch
De Google Pixel Watch (Afbeelding: Google)

Dit is tevens dé manier om een grote doelgroep aan te spreken, natuurlijk. Helemaal omdat veel mensen niet het idee hebben echt een smartwatch nodig te hebben. Hoewel veel slimme horloges inmiddels zelfstandig kunnen werken, vormen ze in veel gevallen niet meer dan een verlengstuk van je smartphone.

Wat brengt de toekomst?

De grote vraag is nu: wat brengt de toekomst? Het is al duidelijk dat Google er niet voor kiest om een gestandaardiseerde bandaansluiting te gebruiken. Dus dat biedt reden tot zorg, maar wellicht heeft het bedrijf iets gevonden dat beter werkt of aansluit op de Pixel Watch. Dit moeten we dus helaas rustig afwachten.

We moeten ook afwachten wat voor soort bandjes Google uitbrengt. Dat het bedrijf kiest voor een eigen standaard, betekent mogelijk dat we minder opties tegenkomen van derde partijen. Dat klinkt niet meteen heel positief, maar goed. Ook dit moeten we maar afwachten. Misschien zijn de Google-bandjes wel héél mooi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

9to5Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen