Restaurant perfect naar jouw smaak: Google kan hem zo voor je vinden

Tech Sabine Schults 3 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Ga je weer naar die ene burgertent op de hoek of wordt het toch tijd voor iets nieuws? Google helpt je het ideale restaurant te vinden, zodat je altijd een plekje weet om uit eten te gaan. Maar hoe vindt Google restaurants die perfect naar jouw smaak zijn?

Good old Google weet simpelweg precies wat jij wel en niet lekker vindt. De techgigant maakt hierbij gebruik van informatie van restaurants die je al eerder bezocht hebt en waar je eventueel een review voor hebt achtergelaten. Ook kijkt Google naar je persoonlijke interesses en webactiviteit om in te schatten hoe waarschijnlijk het is dat je een bepaald restaurant zal waarderen.

Google kent jouw smaak

In de Google Maps-app voor Android of iOS vind je naast de aanbevolen restaurants een percentage van je match. Hoe hoger het percentage, des te meer Google denkt dat dit restaurant goed bij jouw wensen past. Als je geen match te zien krijgt, komt dit mogelijk omdat je nog niet genoeg restaurants hebt beoordeeld in Google Maps. Een andere reden is misschien dat de zoekmachinegigant nog geen goed beeld heeft van jouw voorkeuren. Daarom kun je ze gelukkig zelf toevoegen (of wijzigen).

Om je aanbevelingen te veranderen, zoek je in de Google Maps-app op Restaurants en kies je een willekeurige locatie. Naast de sterwaardering van het restaurant vind je Je match. Druk daarop en kies voor Voorkeuren eten en drinken bewerken. Vervolgens kun je dieetwensen toevoegen, bijvoorbeeld dat je graag glutenvrij of veganistisch wil eten. Daarnaast kun je een Onderwerp toevoegen waar je meer of minder aanbeveling over wil ontvangen. Geef bijvoorbeeld aan dat je niet geïnteresseerd bent in sushi (of juist wel).

Google Maps toont restaurant match
(Afbeelding: Want)

Beter beeld krijgen van restaurant

Als je een aanbevolen restaurant op het eerste zicht wel ziet zitten, kun je vervolgens een goede impressie krijgen van wat er op het menu staat. Druk op Menu in Google Maps en je ontvangt een overzicht van populaire gerechten met daarbij foto’s gemaakt door restaurantbezoekers die jou voorgingen.

Daarnaast kun je onder het kopje Mensen vermelden vaak soms ook zien welke gerechten aan te raden zijn. Ook geeft dit je een beter beeld van het restaurant. Er worden bijvoorbeeld dingen genoemd als ‘vriendelijk personeel’ of ‘leuk concept’. Dat is natuurlijk reuzebelangrijke informatie als je uit eten gaat!

Bijtanken met Google Maps: een tankstation is heel makkelijk gevonden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen