Dit gouden Lego-deeltje is verkocht voor een vermogen

Lifestyle Lucas van de Wetering 22 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Een gouden Lego-steentje heeft tijdens een veiling meer dan 18.000 dollar binnengebracht. En dat is niet de eerste keer.

Bij een Goodwill online auction house in Amerika is op woensdag 21 februari Lego verkocht. Het gaat hier om een 14 karaat gouden Lego-deeltje. Dat is niet zomaar een stukje plastic dus.

En het is niet voor een klein bedragje verkocht, het gouden onderdeel heeft maar liefst 18.101 dollar opgebracht. Daar kan je heel wat Lego-sets van kopen.

Het Lego-steentje

Het gouden Lego-steentje is van de Bionicles-serie van het blokjesmerk. Het is het Kanohi Hau masker, maar dan gemaakt van 14 karaat goud in plaats van plastic en is geproduceerd ergens tussen 2000 en 2005.

Bionicle was een Lego-serie wat zich meer focuste op actie-figuren in plaats van grote bouwwerken. Wel moest je de figuren zelf nog steeds zelf in elkaar zetten. Alle karakters kwamen met een ander masker, waardoor elk een unieke uitstraling had.

(afbeelding: LEGO)

Maar in deze Lego-sets zaten natuurlijk geen gouden Bionicles-maskers. De gouden-onderdelen werden alleen weggeven tijdens bepaalde promoties. Lego heeft meerdere competities gehouden waar ze enkele van deze maskers als prijzen weggaven.

Zo waren er wedstrijden voor kinderen om websites te maken en acties in samenwerking met Cartoon Network. Het is niet precies zeker hoeveel van deze gouden maskers zijn weggeven door Lego, maar het waren er niet meer dan 25.

Niet de eerste keer

Maar hoe is dit zeldzame steentje überhaupt terechtgekomen bij een Goodwill? Woordvoerder Illuzzi laat aan Polygon weten dat ze het Lego-steentje tegenkwamen in een grote doos met gedoneerde juwelen. Het was puur toeval dat ze hem hadden gevonden.

Toch was het niet de eerste veiling van het gouden Lego-masker. Hij was eerder deze maand al verkocht voor 33.000 dollar, maar dit bedrag werd nooit betaald. Hij ging opnieuw de veiling in, waarbij hij helaas voor de verkoper voor iets minder geld verkocht. Maar 18.101 dollar is nog steeds een heerlijk bedrag.

We moeten vooral medelijden hebben met de donateur van de doos waar het gouden masker in zat, zo veel geld misgelopen. Onthoud dus allemaal goed om de waarde van je spullen te controleren voordat je ze doneert.

The Office, Transformers en andere vette LEGO-sets uit je favoriete series

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen