Jelle van Es
Jelle van Es Games 31 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Gran Turismo 7 staat centraal in nieuwe State of Play

Wanneer je in het bezit bent van een PlayStation 5, dan ga je de aankomende tijd heel wat mooie games voor je kiezen krijgen. Over een week of twee kun je losgaan met Horizon: Forbidden West en niet lang daarna is het tijd voor Gran Turismo 7 om te schitteren.

Bij een game als Gran Turismo 7 ben je altijd bang dat die titel op het laatst nog uitgesteld wordt. Maar dat lijkt met de aankondiging van de nieuwe State of Play niet het geval te zijn. Deze week krijgen we eindelijk meer te zien van de PlayStation 5-topper.

PlayStation 5-liefde voor Gran Turismo

Met de State of Play geeft Sony regelmatig de aandacht aan verschillende PlayStation 5-games. In zo’n speciale livestream worden dan diverse games getond of juist een enkele titel volledig in het zonnetje gezet. En dat laatste gaat deze keer met Gran Turismo 7 gebeuren. Sony kiest er alleen wel weer voor om de uitzending vooral voor de Amerikaanse markt te programmeren. De livestream is namelijk aankomende woensdag om 11 uur in de avond.

Gran Turismo 7 rijbewijs
Ouderwetse momenten (Afbeelding: Sony)

Wat we gaan zien van Gran Turismo 7 op de PlayStation 5, dat is niet bekend. Volgens de post op het PlayStation Blog gaat het om een uitzending van een half uur. Daarbij krijgen we nieuwe beelden te zien en verdere details van de game. Dat alles moet er voor gaan zorgen dat we enthousiast worden voor de uiteindelijke release. En die is niet eens meer zover van ons verwijderd. Het is de bedoeling dat de game op 4 maart dan uiteindelijk uitkomt en we er van kunnen genieten.

Ouderwetse elementen
We weten al wel het één en ander van deze PlayStation 5-topper. Zo moet Gran Turismo 7 een beetje teruggaan naar zijn basis. Dat betekent dat je weer ouderwets je rijbewijzen moet halen, vervolgens je eerste auto koopt en die hier en daar upgradet, voordat je echt een beetje competitief kan zijn in de races.

Gran Turismo 7: de 8 dingen die je moet weten (pimp je wagen en meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!