Ilona Braam
Ilona Braam Tech 17 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Zo vind je gratis apps voor je Android toestel of iPhone

Er zijn zowel in Google’s Play Store als in de Apple App Store behoorlijk wat verschillende apps te vinden. Met sommige kun je gratis aan de gang, terwijl je voor andere weer een (doorgaans) klein bedrag moet betalen. Uiteraard is het altijd fijner om zonder dat het je iets kost een app te downloaden en wanneer een betaalde app voor een korte periode gratis wordt aangeboden, moet je daar natuurlijk als de kippen bij zijn. Dit is hoe je altijd gratis apps voor je smartphone kunt scoren en op de hoogte blijft van deals.

Gratis apps voor je iPhone

In de App Store zijn er redelijk wat games en andere applicaties te vinden, waar je niks voor hoeft te betalen om ze te installeren. Dit zijn apps waarnaast de tekst “Get”  staat in plaats van een prijs. Je kunt ze vinden door naar de “Apps” tab te gaan in de Store en vervolgens naar beneden te scrollen naar het “Top Free” gedeelte. Als je daarna kiest voor “See All” en je krijgt een hele lijst gratis apps te zien. Je moet je wel bedenken dat je sommige apps in eerste instantie wel gratis kunt downloaden, maar dat je daarna misschien moet betalen om de volledige versie te krijgen of om bepaalde features te kunnen gebruiken.

apps

Dan zijn er apps die normaal gesproken betaald zijn, maar voor een beperkte periode gratis worden aangeboden. Natuurlijk moet je dan wel weten wanneer ze gratis zijn en dat doe je met de app Apps Gone Free. Deze verzamelt de gratis apps voor je, zodat je snel kunt zien of er wat voor je tussen zit. Via ratings en reviews kun je verder nog zien wat anderen ervan vinden. Ook iOSnoops verzamelt allemaal tijdelijk gratis applicaties voor je. Hiervoor ga je naar hun mobiele site, aangezien er geen app is. Als een groen icoontje naast een app staat, betekent het dat de actie nog geldig is. Bij een rood icoontje ben je helaas te laat.

Gratis Android applicaties scoren

Ook in de Google Play Store kun je snel een overzicht krijgen van de applicaties, die gratis worden aangeboden. Kies in de Play Store voor het kopje “Top Charts” en je belandt als eerste bij de “Top Apps”. Daar vindt je een lijst van 500 gratis apps. Je vindt er ook gratis games bij de “Top Games” categorie, zodat je naar hartenlust kunt spelen. Je kunt overigens meteen in de overzichten zien of apps wel of niet betaald zijn. Als er niks naast staat is het gratis en als er een prijs staat, moet je uiteraard iets betalen.

Net zoals bij iOS, zijn er ook betaalde Android applicaties die soms  gratis worden aangeboden. Om erachter te komen welke dit zijn, kun je AppsFree gebruiken. Ze hebben zowel een app als site, waar ze je op de hoogte houden van de acties. Je kunt zoeken per categorie en de lijst wordt real-time bijgehouden, zodat je niet achter het net vist omdat de actie net is afgelopen.

Niet alleen in de App Store en Play Store zijn gratis goodies te vinden, maar ook bij Nintendo. Vanaf 19 september begint Nintendo Switch Online en dit krijg je er allemaal gratis bij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Lifehacker

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!