Ilona Braam
Ilona Braam Tech 4 sep 2018
Leestijd: 3 minuten

Vijf redenen waarom Android beter is dan iOS

Sommige mensen zijn fervent fan van het Android besturingssysteem, terwijl anderen juist zweren bij hun iPhone met iOS. Beide systemen hebben echter hun voor- en nadelen en waar je voor gaat hangt af wat je het belangrijkst vindt. Dit zijn de vijf redenen waarom Android beter is dan iOS.

Meer (gratis) apps

Hoe je het ook wendt of keert, als je een Android toestel hebt zijn er veel meer apps en games beschikbaar in de Play Store dan in de App Store. Ook zijn er meer gratis Android apps te vinden en soms is de Android versie van een app zelfs gratis, terwijl hij voor iOS betaald is. We moeten er wel bij zeggen dat de kwaliteit van Android apps niet altijd van het hoogste niveau is. Dat zie je bij iOS minder vaak en Apple lijkt te kiezen voor kwaliteit boven kwantiteit.

Google Play Store Android

Meer mogelijkheden personaliseren

Een ander voordeel aan het Android systeem is dat je als gebruiker veel meer kunt personaliseren. Je kunt naar hartelust je homescreen customizen met bijvoorbeeld allerlei widgets en je apps precies daar neerzetten waar je ze wilt. Je kunt aan de slag met launchers om bijna elk detail aan te pakken en iets te creëren dat precies bij je past. Ook kun je zelf kiezen wat je standaard apps zijn voor bijvoorbeeld de mail of je browser, terwijl Apple daar vervelend over doet.

Legio aan Android smartphones

Je hebt met Android niet alleen meer opties als het gaat om het personaliseren van je toestel, maar ook veel meer opties als het gaat om het kiezen van je toestel. Apple komt elk jaar met een paar toestellen waar je als iOS gebruiker uit mag kiezen, terwijl er in het Android kamp een stuk meer modellen beschikbaar zijn. Er is voor elk wat wils en je hoeft ook niet per se te gaan voor een duur model. Er zijn ook budget toestellen, voor als je gewoon iets simpels wilt. En de laatste tijd hebben ook deze budget toestellen steeds meer te bieden. Natuurlijk komt Apple dit jaar ook met de goedkopere iPhone 9, maar je hoeft niet te verwachten dat je die voor rond de 300 euro zult kunnen scoren.

Google Android

Opslagruimte toevoegen

Wat ook fijn is aan de meeste Android toestellen, is dat je niet vastzit aan de standaard opslagruimte. Vaak kun je via een microSD kaartje gewoon meer ruimte toevoegen aan je toestel, zodat je alsnog al je foto’s en apps kwijt kunt. Dat is vooralsnog niet mogelijk met een iPhone en je moet daar dus heel goed nadenken over wel opslagmodel je neemt. Maar meer opslagruimte maakt de toestellen ook een stuk duurder.

Grotere cloud

Als laatste punt op de lijst hebben we dan ook nog de opslagruimte in de cloud. Ook die is bij Android groter. Waar je van Google zo’n 15Gb aan gratis cloudopslag krijgt, is dit bij Apple maar 5GB. Bij beide systemen kun je verder nog voor meer cloudopslag gaan. Daar met je dan  natuurlijk ook voor betalen, maar ook daar is Google wat meer genereus dan Apple. Aan de andere kant kun je ook op een iPhone Google Drive gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!