Gratis WhatsApp-functie kan je in 2024 zoveel geld kosten op Android en iOS

Apps Jeroen Kraak 3 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Android-gebruikers met WhatsApp hadden een groot voordeel ten opzichte van iPhone-gebruikers. De reden: zij konden gratis reservekopieën maken van gesprekken. Dit jaar is dat anders, maar hoeveel moet je in het uiterste geval lappen?

Als je WhatsApp op je iPhone of Android-toestel installeert, krijg je de vraag of je een back-up wil maken.

Voorheen bood WhatsApp zijn Android-gebruikers aan om dit gratis te doen via Google Drive. Dat kwam omdat moederbedrijf Meta en Google hiervoor een speciale deal hadden gesloten. Deze is sinds eind 2023 afgelopen en dus kan het niet meer gratis. Wat zijn je opties op zowel iPhone als Android en hoeveel moet je daarvoor betalen?

WhatsApp back-up op Android

Straks de iPhone, maar laten we het eerst hebben over Android. Het blijft gewoon mogelijk om een gratis back-up te maken, alleen zitten hier wel wat haken en ogen aan. Het ligt er namelijk aan hoeveel data je wil opslaan.

Je kan WhatsApp straks gewoon blijven opslaan via je Google One-account. De eerste 15 GB is gratis en dat is behoorlijk veel als je dat alleen voor WhatsApp zou gebruiken. Het is echter waarschijnlijk dat je ook nog andere zaken van je Android-toestel opslaat via Google One zoals documenten, contactinformatie en foto’s. Het ligt voor de hand dat je daarom geen ruimte hebt.

WhatsApp werkt aan een functie waar je Ă©cht wat aan hebtWhatsApp op Google en Android

Het is echter wel mogelijk om opslag bij te kopen via Google One. Voor 100 GB betaal je 1,99 euro per maand, 200 GB kost je 2,99 euro per maand en 2 TB heeft een prijskaartje van 9,99 euro per maand.

Zo zit het bij de iPhone

Op de iPhone gaat het allemaal via iCloud in plaats van Google One. Hierin verandert helemaal niets. Het was al niet mogelijk om je WhatsApp-back-up gratis op te slaan.

Net zoals bij Google betaal je ook voor iCloud een vast bedrag per maand. De eerste 5 GB kan je gratis opslaan via de cloud, maar daarna zal je toch echt moeten betalen.

Voor 50 GB betaal je 0,99 euro per maand, terwijl 200 GB je 2,99 euro per maand kost. Net zoals bij Google One voor Android, betaal je voor 2 TB opslag 9,99 euro per maand.

Als je dus een back-up van je WhatsApp wil maken, is er dus een dikke kans dat je toch echt zal moeten lappen.

WhatsApp komt met ideale functie voor Instagram-gebruikers

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen