Dit is wanneer we één van de grootste games voor de PS5 kunnen spelen

Games Jelle van Es 12 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

De PlayStation 5 is een verdomd fijne spelcomputer. Als je nu al een PS5 in huis hebt, dan profiteer je van verschillende voordelen voor je PS4-games, waaronder kortere laadtijden.

Toch is de kans groot dat je zo’n PS5 in huis hebt gehaald om straks lekker te genieten van de topgames die er voor uitkomen. Maar die laten nog even op zich wachten. Gelukkig is Ratchet & Clank: Rift Apart nu van een datum voorzien.

Ratchet & Clank: Rift Apart komt in juni op de PS5

De potentiele PS5-topper Ratchet & Clank: Rift Apart komt namelijk op 11 juni uit. Dit heeft zelf laten weten op hun eigen blog. Bij de onthulling van de PS5 was dit één van de eerste games die ons echt van gameplay voorzag en we gelijk enthousiast werden. Met de onthulling van de releasedatum is er ook een nieuwe trailer vrijgegeven, welke je hieronder kunt bekijken.

Ratchet & Clank: Rift Apart wordt door PlayStation omschreven als een gloednieuw, groots, avontuur, dat exclusief voor de PS5 verschijnt. Daarin heeft de slechterik Dr. Nefarious een apparaat gemaakt waarmee hij naar een alternatieve dimensie kan reizen waar hij altijd als winnaar uit de bus komt. Door die chaos worden Ratchet en Clank van elkaar gescheiden en is het zaak om ze weer bij elkaar te brengen. Daarbij maken we ook kennis met een nieuwe, vrouwelijke Lombax, waar tot nu toe nog weinig over bekend is gemaakt. Uiteraard is het wel zo dat je toegang krijgt tot een grote hoeveelheid aan wapens om daarmee je vijanden af te maken.

Los verhaal

Mocht je nog nooit een game uit de serie hebben gespeeld, dan zou deze PS5-game gewoon geschikt zijn om mee te beginnen. Het is namelijk een losstaand verhaald, die niet verlangt dat je van bepaalde voorgeschiedenis op de hoogte bent. En als je niet kan wachten, dan kun je alsnog een deel scoren die op de PlayStation 4 is verschenen.

Ratchet & Clank: Rift Apart komt enkel naar de PS5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen