GTA 5 gaat er op de Playstation 5 nog beter uitzien dan verwacht

Games Jelle van Es 11 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

GTA 5 is zonder twijfel één van de succesvolste games ooit gemaakt. Met zo’n 150 miljoen verkochte exemplaren is het een enorm succes gebleken. En dit jaar moet de game ook nog uitkomen op de PlayStation 5.

Dat zal er waarschijnlijk voor zorgen dat er nog meer exemplaren van GTA 5 gaan worden verkocht. Mocht het je gelukt zijn een PlayStation 5 in huis te halen, dan lijk je daarmee de beste versie van de game binnen te halen.

GTA 5 op de PlayStation 5 nog mooier

GTA 5 verscheen oorspronkelijk op de PlayStation 3 en Xbox 360 in 2013. Dat is dus alweer acht jaar geleden. Vervolgens kwam de game op de PlayStation 4, Xbox One en de pc, waarbij het onder andere een first person modus introduceerde. En nu lijkt het tijd voor de volgende stap op de PlayStation 5. Volgens de Duitse versie van de PlayStation Blog zou de game gebruik maken van de toeters en bellen die op de spelcomputer mogelijk zijn. De game wordt namelijk genoemd in een rijtje van games die gebruik maken van een 4K-resolutie en 60 frames per seconden.

GTA 5
GTA 5 (Afbeelding: Rockstar Games)

Dat is op zich geen gekke constatering. Veel games die nu op de PlayStation 5 verschijnen maken gebruik van dit soort mogelijkheden. Toch zou is het fijn om te zien dat de maker de game niet simpel overzet, maar dat er daadwerkelijk wat wordt gedaan met de extra kracht die de spelcomputer biedt. Zeker, gezien de game zoals gezegd alweer een jaartje of acht oud is en de versie op de andere spelcomputers met een framerate van 30 frames per seconden draait. En bij veel games hebben we gezien dat die extra frames er voor zorgen dat de game een stuk beter werkt.

Ook op de Xbox Series X

Naast de PlayStation 5 komt GTA 5 overigens ook uit op de Xbox Series X. De verwachting is dat de spelcomputer daar op eenzelfde manier wordt uitgebracht en die bezitters dus ook van een verbeterde versie kunnen genieten.

GTA 5 op de PlayStation 5 en Xbox Series X wordt geen simpele port

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen