Playstation erbij, Playstation eraf: GTA Online verlaat consoles

Games Jelle van Es 16 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Met de komst van GTA 5 kregen we ook te maken met GTA Online die verscheen toen een jaartje na de release en kende aan het begin heel wat problemen. En nu, zo’n zeven jaar na de originele release, heeft Rockstar Games besloten de stekker uit de service te trekken.

Het gaat daarbij wel over de PlayStation 3 en Xbox 360-versies van GTA Online. Sorry voor de clickbait-achtige titel…

GTA Online voor PS3 en Xbox 360 offline

Volgens Rockstar Games gaat de service op de PlayStation 3 en Xbox 360 op 16 december offline. Op 15 september wordt er gestopt met de verkoop van Shark Cash Cards, zodat je nog de tijd hebt om je in-game credits uit te geven in de game. Nu is dit op zich best wel logisch. De versie op de oudere spelcomputers kreeg al minder updates dan de huidige versie omdat er beperkingen waren. En met de komst van de versie die op de PlayStation 5 en Xbox Series X komt, is het te veel van het goede.

GTA 6
GTA (Afbeelding: AllGamesDelta)

Je kunt er dan beter voor kiezen om je te focussen op de versies die wat moderner zijn. GTA Online zal op de huidige spelcomputers en op de next-gen versie waarschijnlijk nog jaren ondersteund worden, omdat die versies nog heel erg goed lopen. Ook al mogen de laadtijden nog wel wat korter. Hopelijk wordt dat in de next-gen versie van de game aangepakt. Naast het vertrek van de online services, zal ook de multiplayer en de statistieken van Max Payne 3 worden uitgeschakeld. En ook bij LA Noire op de PlayStation 3 en de Xbox 360 zullen de statistieken die via de website worden bijgehouden verwijderd. De uitgever benadrukt dat je in de games de verhalen kunt blijven spelen

PlayStation 5-versie

Voordat GTA Online op de PlayStation 3 en Xbox 360 offline gaat, krijgen we eerst op 11 november de versie die op de PlayStation 5 en Xbox Series X verschijnt. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

GTA Online krijgt dankzij slimme fan kortere laadtijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen