GTA Trilogy op de Nintendo Switch: zo ziet het er uit

Games Jelle van Es 8 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Deze week komt de GTA Trilogy uit. Het is een trilogie die bestaat uit de games die voornamelijk op de PlayStation 2 succes hadden, maar dan voorzien van een nieuw likje verf. Naast de bekende platformen, komt de game ook uit op de Nintendo Switch.

En lang wisten we niet in hoeverre de GTA Trilogy er anders uit zou komen te zien op de Nintendo Switch. Wat dat betreft is het goed nieuws dat we nu de eerste specifieke screenshots van de game te zien krijgen.

GTA Trilogy op de Nintendo Switch

Op hun eigen website heeft Rockstar Games een update vrijgegeven, waarbij je kunt zien hoe GTA Trilogy op de Nintendo Switch er uit ziet. Bewegende beelden van de nieuwe game zijn er niet, waardoor we nog niet weten hoe het precies gaat draaien. Maar op deze manier zie je wel dat ook op de Switch de games voorzien zijn van verbeteringen, waardoor ze op een moderne spelcomputer gespeeld kunnen worden.

GTA Trilogy
GTA San Andreas (Afbeelding: Rockstar Games)
GTA 3 (Afbeelding: Rockstar Games)
GTA Trilogy
GTA Vice City (Afbeelding: Rockstar Games)
GTA San Andreas
GTA San Andreas (Afbeelding: Rockstar Games)
GTA Vice City (Afbeelding: Rockstar Games)
GTA Trilogy
GTA 3 (Afbeelding: Rockstar Games)

Zoals je ziet, ziet GTA Trilogy er op de Nintendo Switch dus in elk geval op stilstaande plaatjes goed uit. Wat dat betreft doet het dus niet veel onder aan de dingen die we op de PlayStation 5 en andere platformen hebben gezien. Het is alleen dus wel de vraag hoe het gaat zijn wanneer de game in actie is. Hopelijk krijg je niet heel erg te maken met framerate drops en loopt alles ook soepel.

Laadtijden

Daarnaast heb je nog de vraagteken van hoe het zit met laadtijden. GTA Trilogy op de PlayStation 5 en Xbox Series X maken waarschijnlijk gebruik van de mogelijkheden van die platformen en hoef je hopelijk in deel drie niet heel lang te wachten wanneer je van het ene gebied naar het andere reist. Of dat op de Nintendo Switch ook zo gaat zijn, dat is nog even de vraag.

GTA Trilogy: alles dat je moet weten over de klassieke games

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen