Bitcoin Crypto koersverwachting wk 45: Positiviteit, wanneer zien we dat?

Tech Robert Kroes 8 nov 2021
Leestijd: 7 minuten

Zoals elke maandag serveren we in plaats van de cryptolunch of Bitcoin lunch weer de koersverwachting voor de komende week. Wat kun je verwachten van de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten? Wij analyseren, vergelijken en schatten de prijsontwikkeling voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten.

We volgen daarvoor onze vertrouwde aanpak. Dit betekent dat we eerst een reality check doen op onze crypto koersverwachting van vorige week. Daarna bekijken we de actuele cryptoprijzen. Vervolgens richten we onze blik op de toekomst. Aan de hand van fundamentele factoren, technische trendanalyses, oscillatoren en de Elliott Wave analyse voor de Bitcoin schatten we de prijzen voor de komende week in. Dit doen we eerst voor de Bitcoin prijs en daarna voor de prijzen van de top 25 cryptomunten.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen vorige week met een vlakke prijs voor de Bitcoin. Gaandeweg de week zagen we een lichte afvlakking van de prijs. De teneur bleef echter dat de Bitcoin prijs vooral consolideerde.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend zagen we al een licht stijgende tendens. Vanmorgen schoot de Bitcoin echter uit de startblokken. Op het moment van schrijven is de actuele Bitcoin prijs EUR 56.966,49 ($ 65.869,80). Dit is een stijging van 6,62% ten opzichte van gisteren en ook fors hoger dat toen de Amerikaanse financiële markten afgelopen vrijdag sloten.

Wij voorzagen voor de Bitcoin vorige week een (licht) positieve week. Dit bleek correct. Mede door de rally van vanochtend noteert de Bitcoin over de afgelopen week een rendement van 2,76%. Het rendement over 30 dagen komt daarmee op dit moment op 20,86%. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle resultaten en de live Bitcoin prijs de hele week volgen.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 45

De sterk stijgende cryptomarkt zorgt voor een toestroom van veel nieuwe cryptobeurzen. Een bekende naam die zich op Nederland richt is Huobi Exchange. Om hun introductie kracht bij te zetten hebben zij een aantrekkelijk aanbod. Onze collega’s van Tradeincrypto.com vertellen je graag meer in hun Huobi introductie.

Uiteraard zijn we benieuwd of wij daar en op andere beurzen een mooi rendement kunnen verwachten. Wij zoeken een antwoord op die vraag aan de hand van onze fundamentele analyse en technische analyses.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 45

De komende week staat in het teken van inflatiecijfers uit Amerika die we aanstaande woensdag kunnen verwachten. In de cryptowereld zijn de ogen vooral gericht op de Bitcoin en de koersverwachting in aanloop naar de Taproot update die we volgende week maandag of dinsdag in de vorm van een soft fork kunnen verwachten.

Er zijn weinig factoren die zorgen baren, al is de situatie in China, waar na Evergrande meer grote bedrijven het moeilijk hebben en men voor een domino-effect vreest een uitzondering.

Ook de crypto-experts zijn, zeker na de sterke start van vanochtend bijzonder bullish. Daar is alle reden voor. Zo zien we dat miners nog steeds niet verkopen en dat de hash rate zich ook positief ontwikkelt. Ook de negatieve verwachtingen van de inflatie in Amerika zorgen voor aandacht voor de Bitcoin als safe haven. Ook de fear-and-greed index blijft positief, namelijk greedy maar niet oververhit.

Daarmee lijken de technische analyses niet echt een verrassing te bieden.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 45

Als we de oscillatoren voor de Bitcoin bekijken zien we een neutraal signaal. De technische trendanalyses zijn met een sterk koopsignaal een stuk positiever. Daarmee is de eerste indruk dat het een bullish week gaat worden voor de Bitcoin prijs.

Als we inzoomen en de analyses voor de rest van de week maken zien we dat we voor de hele week koopsignalen zien. Morgen zien we zelfs sterke koopsignalen.

Historische analyse toont: Bitcoin staat inderdaad voor koersexplosie

Ook de historische analyses duiden erop dat de prijsexplosie die we in het vierde kwartaal van ieder jaar na de halving hebben gezien op punt van uitbreken staat. De gelijkenis met de eerdere jaren na de halving blijft bijzonder groot.

De Bitcoin Elliott Wave Analyse toont een verrassing

Ook de wekelijkse Elliott Wave Analyse ziet genoeg ruimte voor groei. Hier zien we de verwachtingen in de complete analyse.

Het verrassende aan de analyse is dat er plotseling een fikse correlatie lijkt te ontstaan tussen het koersverloop van Bitcoin en Ethereum (ETH). Als deze correlatie blijft zou het dan ook kunnen dat we nog een correctie meemaken voor de definitieve stoot richting recordkoersen. Vooralsnog zijn er echter weinig factoren die duiden op verkoopdruk voor de Bitcoin, tenzij we volgende week een typisch geval van ‘buy the rumor, sell the news’ zien als Bitcoin de Taproot update uitrolt door middel van een soft fork bij blok 709.632  (naar verwachting op 16 november).

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 45

Vooralsnog hebben we echter alle redenen om aan te nemen dat we de komende week de Bitcoin prijs bullish zien ontwikkelen. Wij verwachten dan ook een positieve week. Uiteraard is de vraag of we de andere cryptomunten zien volgen.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Vorige week presteerden de cryptomunten in veel gevallen beter dan de Bitcoin. Uiteraard waren de ogen vooral gericht op de volatiele Shiba Inu (SHIB) en de scam rondom de SQUID Games token.

Daardoor kregen positieve effecten zoals het koersrecord voor Polkadot (DOT) en de gratis Tezos-NFT voor Red Bull liefhebbers (misschien is hij nog beschikbaar) minder aandacht dan verwacht. Wellicht verandert dat de komende week.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment genieten veel cryptomunten mee van de jubelstemming rondom de Bitcoin. Er zijn wel enkele verliezers. Shiba Inu (SHIB), noteert bijvoorbeeld een verlies van -3,44%. De cryptomunt  met de meeste winst in 24 uur is Avalanche (AVAX), dat + 11,51% noteert in 24 uur.

Wij voorzagen een (licht) positieve week voor de top 25 cryptomunten en dat blijkt op 3 uitzonderingen na te kloppen. Deze uitzonderingen zijn voor Polygon (MATIC), Dogecoin (DOGE) en Shiba Inu (SHIB). Zij verloren respectievelijk 9,73%, 12,30% en 29,95% in een week. De cryptomunt met de meeste winst in één week is deze week Polkadot (DOT) met 26,22%.

Ook de maandresultaten zijn positief. Alleen Cardano (ADA) en Algorand (ALGO) schrijven met respectievelijk – 10,44% en -4,51% nog verlies. De grootste winst over 30 dagen is nog steeds voor Shiba Inu (SHIB), dat liefst 176,91% in waarde steeg. Het maandresultaat van de nummer 2 (PolkaDot met + 68,36%) steekt daar zelfs wat schril bij af. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle maand- en weekresultaten, maar ook 24 uur per dag alle live cryptoprijzen analyseren.

Hoe zal dit aankomende week verlopen?

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de top 25 cryptomunten proberen we de prijsontwikkelingen in te schatten aan de hand van fundamentele en technische analyses.

Fundamentele factoren crypto koersverwachting week 45

De vaste fundamentele factoren zoals de Twitterduim van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden ken je inmiddels wel. Daarnaast zien we op de cryptokalender diverse evenementen waar eventueel nieuws af kan komen, maar erg waarschijnlijk lijkt dat niet.

Het enige inhoudelijk interessante agendapunt voor de top 25 cryptomunten is de Parachain Auction die Polkadot (DOT) voor 11 november a.s. genoteerd heeft.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 45

De technische trendanalyses voor de top 25 cryptomunten zien er bijzonder positief uit. Naast alle (sterke) koopsignalen zijn er slechts enkele negatieve signalen te noteren. Deze zijn voor:

  • Cardano (ADA); verkoopsignaal
  • USD Coin (USDC): sterk verkoopsignaal
  • Hex (HEX): sterk verkoopsignaal
  • Filecoin (FILE): verkoopsignaal.

De oscillatoren geven vooral neutrale signalen. Zij bevestigen geen verkoopsignalen die de technische trendanalyses laten zien. Wel bevestigen zij de (sterke) koopsignalen voor:

  • Tether (USDT), Ripple (XRP) Avalanche (AVAX), ChainLink (LINK), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH).

Onze crypto koersverwachting voor week 45

Op basis van alle positiviteit en de correlatie met Bitcoin verwachten we ook voor de top 25 cryptomunten een (licht) positieve prijs.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen