Crypto lunch: Prijs BTC daalt, crypto mixt. BTC, SQUID, scam + GRATIS…

Tech Robert Kroes 4 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

Wij serveren ook vandaag de crypto lunch met de live prijs van Bitcoin en de live prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarna geven we je een update over Bitcoin en de SQUID Game Token. Vervolgens delen we een scam alert en tot slot leggen we uit hoe je een gratis NTF scoort.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 cryptomunten wisselen

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 53.442,02 ($ 61.840,01). Dit is 1,90% lager dan tijdens onze cryptolunch van gisteren.

Voor de prijzen van de top 25 cryptomunten wisselt het sentiment. We zien forse verliezers, waarbij Shiba Inu (SHIB) wederom de kroon spant met een verlies van 14,38% in 24 uur. Aan de andere kant zien we fors stijgende koersen. De meeste winst van de dag is voor de bezitters van AXCIE Infinity (AXS), dat een winst van 11,79% noteert. Uiteraard kan je op de website van Tradeincrypto.com ook vandaag alle live cryptoprijzen volgen.

Opmerkelijke wisselingen in Bitcoin koers

We gaven al eerder aan dat het vlakke koersbeeld van de Bitcoin schijn is. Expertanalyses wijzen nu uit dat er bijzondere patronen waar te nemen zijn in de technische analyses op korte termijn. Binnen enkele uren zijn er grote koersschommelingen te zien. Hoewel er geen waterdichte verklaring is lijken de liquidity pools de grootste boosdoener.

De verwachting is dat, anders dan in 2013 en 2017 deze keer geen grote koerscorrecties in november te zien zijn. Wel verwacht men op korte termijn een neergaande trend die de koers ergens tussen $ 55.000,- en $ 58.000,- kan brengen. Dit ligt in lijn met de Elliott Wave analyse die we eerder deze week zagen. Men verwacht daarna echter weer sterk herstel. Sterker nog, volgens sommigen is dit de laatste correctie voor de record bull-run die door velen verwacht wordt. Ook dit is te zien in de Elliott Wave analyse.

Verrassing voor investeerders van de SQUID Game Token (SQUID)…

Bij onregelmatige patronen in de Bitcoin koers denkt niet iedereen aan fraude. Dit was afgelopen maandag wel anders toen de developers van de SQUID Game Token (SQUID) met de opbrengst van de cryptomunten verdwenen en de website uit de lucht haalden. De gevolgen waren logisch. Wij meldden dat investeerders fraude vermoedden en de koers klapte in elkaar.

Tot de verrassing van velen is er vandaag weer een flinke bullish prijsactie te noteren. Dit na flink wat actie. Als eerste werd bekend dat Binance vannacht het account van de beheerders van de SQUID Game Token (SQUID) developers hadden geblokkeerd. Hoeveel crypto er is bevroren is niet bekend, maar het zou een aanzienlijk bedrag kunnen zijn. Het wegsluizen van de crypto volgens een zogenoemde mixer is namelijk mislukt.

Daarna meldden de developers zich via Telegram en kwamen met een verklaring. Niet geheel verrassend kwamen ze meet de verklaring dat zij gehackt werden en dat ze daardoor zo gedemotiveerd zijn dat ze de handdoek gooien.

Toch gebeurde er daarna iets onverwachts. De prijs van de SQUID Game Token begon sterk te stijgen. Het rendement loopt op tot wel 1.900 %. Wanneer we de transactiedata bekijken zien we dat een klein groepje beleggers binnen het uur grote aan- en verkooptransacties doet. Dit zou kunnen duiden op een poging tot ‘pump and dump’ van investeerders om nog iets van hun verloren investering terug te halen. Wij waarschuwen normaal al om voorzichtig te zijn en jouw eigen onderzoek te doen, maar in dit geval kunnen we dat niet genoeg benadrukken.

Let op! Scammers actief op Google

Een ander bericht van deze ochtend komt van onderzoekers van Check Point Security. Zij melden dat oplichters massaal Google Ads gebruiken om gebruikers naar fake wallets te lokken. Op deze manier maakt men de inlogdata van de wallet en kan men deze daarna makkelijk leegroven.

De andere manier is dat zij gebruikers een fake wallet aan laten maken. Als dit lukt storten die gebruikers hun tegoeden daarna rechtstreeks bij de scammers. Dat deze tactiek werkt blijkt uit de opbrengst. Binnen enkele dagen wist men ongeveer een half miljoen dollar buit te maken.

Onze collega’s van Tradeincrypto.com waarschuwden eerder deze week voor cryptocrime en gaven tips hoe je veel voorkomende cryptofraudes kunt herkennen en voorkomen.

Tot slot: heb jij jouw GRATIS Red Bull NFT al gescoord?

Gelukkig bracht de dag ook goed nieuws. Zo presenteerde Red Bull Racing voorafgaand aan de GP van Mexico haar NTF collectibles. Het extra leuke nieuws is dat jij er gratis één kunt scoren. Hoe je dat doet kun je hier lezen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen