Robert Kroes
Robert Kroes Tech 1 nov 2021

Bitcoin Crypto koersverwachting wk 44: Recordkoers en Centrale banken

Na recordmaand Oktober zijn de verwachtingen voor de Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten hoog gespannen. In onze wekelijkse crypto koersverwachting kijken we vooruit naar de prijsontwikkelingen voor Bitcoin en de top 25 cryptomunten in de komende week.

We volgen onze gebruikelijke aanpak. Dat betekent dat we eerst een reality check doen op onze crypto koersverwachting van vorige week.  Vervolgens analyseren we de huidige prijs.

Tot slot blikken we aan de hand fundamentele factoren, technische trendanalyses, oscillatoren en de Elliott Wave analyse voor Bitcoin vooruit om de Bitcoin koersverwachting te bepalen. Daarna doen we hetzelfde voor de top 25 cryptomunten.

De Bitcoin prijs in de afgelopen week

We begonnen in een stijgende markt. Hierna vlakte de prijs af, waarna de prijs daalde. We moesten rekening houden met een crypto sneeuwbal, maar de prijs herstelde om neutraal de week uit te gaan.

De actuele Bitcoin prijs

In het weekend bleef de Bitcoin prijs neutraal in een licht dalende tendens, maar zoals vaker trad er in de loop van gisteren herstel op. De actuele Bitcoin prijs noteert op het moment van schrijven EUR 53.803,76 ($ 62.175,81). Dit is 2,10% hoger dan gisteren rond dezelfde tijd, maar nog een fractie lager dan toen vorige week de Amerikaanse markten sloten.

Wij voorspelden een licht positieve week voor de Bitcoin. Deze verwachting kwam uit. Het weekresultaat voor de Bitcoin is + 1,42%. Daarmee komt het maandresultaat op 28,77%. Alle resultaten en de live Bitcoin prijs kun je zoals gebruikelijk bekijken op de site van Tradeincrypto.com.

De crypto koersverwachting voor de Bitcoin prijs in week 44

Uiteraard is de vraag of de Bitcoin net zo positief aan november zal beginnen als dat zij oktober afsloot. Wij analyseren de verwachting voor de komende week. Eerst brengen we de fundamentele factoren in kaart die een rol spelen. Hiervoor gebruiken we onder meer de macro-economische kalender en de cryptokalender. Vervolgens proberen we deze factoren te duiden aan de hand van diverse technische analyses, zoals de technische trendanalyse, oscillatoren en Elliott Wave Analyse voor de Bitcoin.

Fundamentele analyse voor de Bitcoin in week 44

Op de algemene economische kalender zien we dat vandaag wat minder handelsvolume verwacht kan worden van professionele partijen aangezien men in diverse landen een vrije dag heeft in verband met Allerheiligen.

Verder zien we dat diverse Centrale Banken in de komende week een rentebesluit zullen nemen en ook vooruitblikken naar (het afbouwen van) COVID-19 steunmaatregelen. Als analisten hierin een voorbode voor inflatie en economische onrust zien kan de Bitcoin prijs profiteren. Op woensdag komen zowel de ECB als de FED met cijfers en verwachtingen, dus daar ligt het zwaartepunt voor de komende week.

Op de cryptokalender zien we dat de ‘difficulty rate’ voor Bitcoin mining deze week opnieuw verhoogd wordt. Dit is de achtste keer op rij en een unicum voor de Bitcoin. Investeerders zien dit dus ook als een positief teken.

Ook het gedrag van hodlers, waar we vrijdag al over spraken, toont dat zij erg bullish gestemd zijn. Daarnaast blijkt dat de cryptobeurzen een supply chock kunnen verwachten. Zij zijn bijna door hun reserves heen. Dit betekent schaarste en schaarste betekent prijsopdrijving. De vraag is natuurlijk of dat deze week al gaat gebeuren. Wellicht geven technische analyses een indicatie van een antwoord.

Technische analyses voor de Bitcoin in week 44

De technische trendanalyses laten voor de Bitcoin een sterk koopsignaal zien. De oscillatoren geven een neutraal signaal voor de Bitcoin. Als we deze gecombineerde analyses voor de week uitvoeren zien we een doorlopend (sterk) koopsignaal. Ook de Fear & Greed Index blijft ‘greed’ aangeven, zonder oververhit te raken.

Historische analyse toont: Bitcoin loopt gelijk als een klok

Zoals we de afgelopen weken zagen vertoont het prijsverloop van de Bitcoin in dit vierde kwartaal van het jaar na halving grote gelijkenis met het verloop van de Bitcoin prijs in het laatste kwartaal van 2017 en 2013. Ook deze week is dat niet anders.

De Elloitt Wave analyse wordt positiever

Zoals we in de Elliot Wave analyse voor de komende week zien wordt het golfpatroon positiever. Hoewel er nog steeds kans op een correctie is lijkt een bevestiging van een stijgende golf in zicht te komen. De ogen zijn op korte termijn dan ook vooral gericht op het koersniveau van $ 62.000,-. Als de Bitcoin daarboven blijft kan er een volgende bullish golf ontstaan. Als de koers deze grens niet vasthoudt kunnen we een correctie richting het steunniveau op $ 58.000,- verwachten, waarna de bull rally alsnog volgt. De hele Elliott Wave analyse voor de Bitcoin kun je hierna bekijken.

Onze Bitcoin koersverwachting voor week 44

Al met al zien we dus veel positieve indicatoren en weinig signalen die duiden op een (forse) koersdaling. Wij verwachten dan ook een licht positieve tot positieve prijsontwikkeling voor de Bitcoin in de komende week. Uiteraard zijn we benieuwd of de andere cryptomunten zullen volgen.

De prijs van de top 25 cryptomunten in de afgelopen week

Vorige week was het voor veel cryptomunten een mooie week. We zagen vaak grotere stijgingen dan voor de Bitcoin. We mochten zelfs een koersrecord voor Ethereum noteren. Andere cryptomunten lijken ook op weg naar nieuwe records. Het was dus al met al een positieve week voor de meeste cryptomunten uit de top 25. Dit zien we terug als we de huidige prijzen bekijken.

De actuele prijzen van de top 25 cryptomunten

Op dit moment zien we dat investeerder positief zijn gestemd. Alleen Stellar (XLM) noteert een koersverlies van 1,36%.  Alle andere cryptomunten schrijven groene cijfers. Snelste stijger is Shiba Inu (SHIB), op de voet gevolgd door Solana (SOL). Zij noteren respectievelijk + 10,51% en + 10,15% in 24 uur.

Wij verwachtten vorige week een (licht) positieve week voor de top 25 cryptomunten. Deze verwachting kwam voor het overgrote deel uit. Er waren wel enkele munten die een verlies noteerden. Cardano (ADA) kreeg de grootste tik en verloor 6,64%. Daarmee eindigde de maand voor deze Ethereum-killer met een verlies van 11,56%. Dit maakt de munt ook de grootste maandverliezer uit de top 25.

De grootste winst van de afgelopen week was voor Shiba Inu (SHIB), dat een plus van 99,68% noteert. Het maandresultaat komt daarmee op 841,63%. Uiteraard was er naast dit absurde resultaat ook een weekrendement te noteren voor veel andere cryptomunten uit de top 25. Op de website van Tradeincrypto.com kun je alle weer- en maandresultaten, maar ook alle live cryptoprijzen analyseren.

Uiteraard is het de vraag wat we daar in de aankomende week kunnen bekijken.

De crypto koersverwachting voor de prijzen van top 25 cryptomunten in de komende week

Ook voor de top 25 cryptomunten bekijken we natuurlijk de fundamentele factoren die van belang zijn. Deze kunnen we daarna verder duiden aan de hand van technische analyses.

Fundamentele factoren crypto koersverwachting week 44

We noteren uiteraard weer de vaste fundamentele factoren, zoals de Twitterduim of een congresbezoek van Elon Musk, het proces tussen SEC en Ripple en fundamentele factoren die we voor de Bitcoin noemden.

We zien deze week vooral veel evenementen die gericht zijn op NFT’s. De individuele cryptomunten noteren weinig items op de crypto-agenda voor volgende week. Er vallen twee items op:

  • Op vrijdag 5 november lanceert VeChain (VET) bij blok #10606800 haar POA 2.0 Testnet;
  • Op maandag 8 november lanceert Crypto.com Coin (CRO) haar nieuwe Cronos Mainnet.

De technische analyse van de crypto koersverwachting in week 44

De technische trendanalyses laten voor de komende week voor de meeste cryptomunten uit de top 25 sterke koopsignalen zien. Uitzonderingen zijn Cardano (ADA), Hex (HEX), Bitcoin Cash (BCH) en Filecoin (FILE), die een sterk verkoopsignaal krijgen. UniSwap (SWAP) en InternetComputer (ICP) noteren een regulier verkoopsignaal.

De oscillatoren bevestigen alleen het verkoopsignaal voor Bitcoin Cash (BCH), maar zijn wel een stuk gematigder. We zien veel neutrale signalen. Koopsignalen zijn er voor Ethereum (ETH), BinanceCoin (BNB), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE) en Cosmos (ATOM). Deze worden alle door de technische trendanalyses bevestigd.

Onze crypto koersverwachting voor week 44

Onze crypto koersverwachting voor de komende week is dan ook (licht) positief. Door de correlatie met de Bitcoin zijn we terughoudend om het koopsignaal voor Bitcoin cash te onderschrijven.

Wel beleggen maar niet (alleen) in crypto?

Als je wel wilt beleggen, maar niet alleen cryptomunten in jouw beleggingsportefeuille wilt ben je vast ook benieuwd naar de koersverwachting voor andere gangbare beleggingen, zoals aandelen, opties, obligaties, grondstoffen en FOREX? Dat komt goed uit, want deze vind je wekelijks in de wekelijkse koersverwachting op onze zustersite MANNERS.nl.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Alle analyses zijn gemaakt met behulp van de data van Tradeincrypto.com en Tradingview.com.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bitcoin Crypto koersverwachting wk 44: Recordkoers en Centrale banken
Sluiten