Crypto update: prijs Bitcoin daalt, crypto mixt. Tesla en SEC verdelen markt

Tech Robert Kroes 27 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse financiële markten gesloten en het was een drukke dag. We bekijken uiteraard de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten. Ook bekijken we hoe Tesla de deur op een kier houdt voor Bitcoin betalingen. Ook bekijken we hoe de SEC snel meer crypto regelgeving verwacht.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin daalt, prijzen top 25 crypto verdeeld

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 52.359,45 ($ 60.784,33). Dit is 3,25% lager dan toen de Amerikaanse markt gisteravond sloot.

Ook bij de prijzen van de top 25 cryptomunten zien we hoe de resultaten wat meer wisselen. Zo zijn er verliezers te noteren. Grootste verliezer is Solana (SOL), dat 3,63% verliest. Aan de andere kant zijn er veel positieve resultaten. Grootste winnaar van de dag is de crypto Cosmos (ATOM), die in 24 uur een plus van 11,21% mag noteren. Op de site van Tradeincrypto.com kun je 24 uur per dag de live cryptoprijzen bekijken.

Tesla houdt opties voor Bitcoin betalingen open

Gisteren heeft Tesla financiële stukken bij de SEC (Amerikaanse financiële toezichthouder) gedeponeerd. In de toelichting op die stukken houdt Tesla nadrukkelijk de optie open dat zij in de toekomst weer crypto gaat accepteren als betaling voor haar auto’s (zie pagina 15 onder “Digital Assets, Net”).

Zoals bekend wil Tesla pas weer Bitcoin accepteren als betaalmiddel wanneer de mining aan de milieudoelstellingen voldoet die Elon Musk daarvoor definieerde. Op dat punt is er goed nieuws. Uit een recent rapport van de Bitcoin Mining Coucil (BMC) blijkt namelijk dat de Bitcoin na diverse verduurzamingen nog verantwoordelijk is voor 0,12% van de wereldwijde energieproductie en 0,38% van de energieverspilling. Veel meer data uit het rapport kun je op YouTube bekijken.

Wellicht is er dus ruimte voor Tesla om de seinen op groen te zetten en positief nieuws voor de Bitcoin en wellicht andere crypto te brengen. Overigens was er vandaag nog meer positief nieuws voor de Bitcoin. Onze collega’s van Tradeincrypto.com praten je bij.

SEC komt met nieuwe regelgeving

Opvallend is dat de Bitcoin prijs ondanks dit goede nieuws daalt. Een van de belangrijkste factoren daarvoor is de onrust rondom SEC regelgeving. Zo werd vanavond bekend dat het Amerikaanse ministerie van Financiën van plan is om de autoriteit van het controleren van stable coins bij de SEC neer te leggen.

Daarmee komt er een aanbeveling richting het Congres om stable coins aan dezelfde strenge regelgeving te laten voldoen die geldt voor bankrekeningen. Het rapport lijkt zich ook te richten op gevaren die stable coins zouden bieden voor het ontwrichten van de economie. Men verwacht dus een streng rapport met veel vereisten en dat wordt door de markt ongunstig geïnterpreteerd. Het is nog niet bekend wanneer we het rapport exact kunnen verwachten.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen