Crypto update: Bitcoin vlak, crypto mixt. Prijsexplosie voor deze coins?

Tech Robert Kroes 6 nov 2021
Leestijd: 5 minuten

Inmiddels zijn de Amerikaanse markten gesloten. Wij bekijken de live Bitcoin prijs en de actuele prijzen van de top 25 cryptomunten. Daarnaast bekijken we welke crypto uit de top 25 die volgens experts een koersexplosie kunnen verwachten.

We beginnen uiteraard met de live Bitcoin prijs en de prijzen van de top 25 cryptomunten.

Prijs Bitcoin blijft vlak, sentiment voor top 25 cryptomunten wisselt

Op het moment van schrijven noteert de live Bitcoin prijs EUR 52.982,51 ($ 61.225,-). Dit is 0,03% lager dan toen de Amerikaanse markten gisteravond sloten.

De prijzen van de top 25 cryptomunten tonen een wisselend beeld. We zien fikse winsten maar ook verliezen. Het grootste verlies is voor de crypto Solana (SOL) dat 4,33% verliest. Grootste winnaar van vandaag is Shiba Inu (SHIB) dat na eerdere verliezen nu een winst van 22,81% noteert. Op de website van Tradeincrypto.com kan je 24 uur per dag en dus ook het hele weekend alle live cryptoprijzen bekijken.

De Altcoins zoeken hun eigen weg: deze cryptomunten staan voor een koersexplosie

Natuurlijk zijn de ogen van veel investeerders gericht op de Bitcoin. Vanmiddag bespraken we welke BTC prijzen belangrijk zijn op korte termijn. Nu de koers van de grootste cryptomunt consolideert zoeken steeds meer cryptomunten hun eigen weg. Dit leidt tot mogelijkheden voor investeerders, want de volgende cryptomunten worden door experts getipt voor een komende koersexplosie.

Technische indicatoren tonen dat Ripple (XRP) crypto door breekt, gerucht versterkt kans op bull run

Inmiddels is wel bekend dat Ripple (XRP) wellicht de meest onvoorspelbare cryptomunt uit de top 25 is. Dit komt vooral door de lopende rechtszaak die de SEC tegen hen heeft aangespannen. Toch is de markt het vertrouwen in de munt niet verloren. In deze technische analyse zie je waarom de munt alle kans heeft om door $ 2,- te breken.

Daar kwam vanavond een opmerkelijk gerucht bij. Insiders verwachten namelijk dat er een schikking komt in het proces tussen Ripple (XPR) en de SEC.

Influencer en YouTuber BitBoy vertelde namelijk in een interview dat hij van diverse bronnen hoort dat Ripple (XRP) door de progressie in de rechtszaak tegen de SEC een schikking aangeboden krijgt waarbij de munt niet als security verklaard wordt. Ook andere eisen van Ripple (XRP) zouden worden ingewilligd. Als deze schikking officieel wordt zal de markt waarschijnlijk zeer positief reageren. De eerder genoemde $ 2,- lijkt dan zeker niet het hoogst haalbare. Bovendien zouden veel investeerders zelfs bij $ 2,- al een mooi rendement behalen aangezien de huidige Ripple (XRP) prijs op $ 1,1545 ligt.

Doorbreekt Cardano (ADA) crypto de negatieve trend?

Een van de munten die midden in een langere correctie zit is Cardano (ADA), dat al weken een verliezende trend volgt. Volgens de technische analyse is die tijd voorbij en komt er een sterke bull uitbraak. Dat kan je hierna bekijken.

Daarbij sluit Cardano (ADA) veel partnerschappen in Afrika. Deze moeten ertoe leiden dat grote projecten plaats gaan vinden op de Cardana (ADA) blockchain. Analisten tippen dat de koers daardoor op lange termijn kan stijgen tot wel $ 10,-. Dat is voor investeerders wellicht nog lastig voor te stellen aangezien de huidige Cardano (ADA) prijs $ 1,976 bedraagt.

Gaat Solana (SOL) zowel Cardano (ADA) als Ethereum (ETH) killen?

Een van de trends in de cryptogemeenschap is DeFi, oftewel decentralized finance. Experts zijn het erover eens dat Ethereum (ETH) op korte termijn niet de optimale oplossing kan bieden om deze trend te faciliteren. Er worden dan ook diverse cryptomunten genoemd die met hun achterliggende ecosysteem de rol van Ethereum (ETH) over kunnen nemen.

Als potentiële Ethereum (ETH)-killers worden vaak Cardano (ADA) en Solana (SOL) genoemd. We zagen net al welk potentieel de koers van Cardano (ADA) biedt.

Ook de andere Ethereum-killer lijkt in de toekomst tot veel in staat. Uit een uitgebreide vergelijking blijkt namelijk dat Solana (SOL) niet alleen beter is dan Ethereum (ETH), maar op voor DeFi belangrijke punten ook hoger scoort dan Cardano (ADA).

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel investeerders posities nemen in deze crypto. Op dit moment verloopt de koers volgens de bullish trendlijnen. In onderstaande technische analyse zien we dat de munt dan ook voor een bullish uitbraak staat, waarbij de koers in de komende weken tot boven $ 500,- kan stijgen.

Ook hier zou dit een mooi rendement voor investeerders beteken aangezien de huidige Solana (SOL) prijs op $ 235,87 staat.

Tot slot bekijken we een cryptomunt die eerst wat weerstand moet overwinnen voordat er een nieuw koersrecord verwacht kan worden.

Is het koersrecord voor PolkaDot (DOT) crypto het begin van het einde of einde van het begin?

De PolkaDot (DOT) schreef gisteren een recordkoers van $ 54,98. Dit  biedt natuurlijk een nieuwe situatie waarbij de vraag is of de koers door zal stijgen of dat de PolkaDot (DOT) eerst een correctie zal moeten ondergaan. Als we de technische en on-chain analyses voor deze crypto moeten geloven is het laatste het geval, zoals je hier kunt zien.

De analisten houden rekening met een koersval naar $ 45,-.  Op lange termijn zien we echter dat de fundamentele factoren goed genoeg zijn om nieuwe ath’s te verwachten.

Aangezien de huidige PolkaDot (DOT) prijs op $ 51,75 staat (hetgeen een verlies van 4,06% ten opzichte van gisteren betekent) is het wellicht verstandig om eerst uit te gaan van de technische correctie en te anticiperen op een koersval naar $ 45,- om daarna te bezien of het het juiste moment is om te investeren voor nieuwe bull-rally’s.

Er valt de komende weken dus vuurwerk te verwachten op de cryptomarkt. Wij blijven uiteraard verslag doen.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT crypto-analyses of de achtergrondartikelen en vooruitblikken op de cryptomarkt en Bitcoin. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen