Trust Onyx Microfoon: in één keer klaar om te gaan streamen

Games Jelle van Es 5 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Er zijn steeds meer mensen die iets met streaming willen doen of podcast willen maken. Daarvoor is het belangrijk dat je een goede ruimte hebt om die opnamens te doen en voorzien bent van goed materiaal. Wanneer je nog een beetje twijfelt of het bij je past, dan doe je er verstandig aan om niet gelijk al je geld in apparatuur te stoppen. Wat dat betreft is de Trust Onyx Microfoon een mooi instapmodel.

De Trust Onyx Microfoon is een microfoon die als een mooi compleet pakket wordt aangeboden. Hij komt samen met een stand, zodat je net iets professioneler overkomt dan wanneer je een gewone microfoon op je bureau hebt staan. Ik ben er een tijdje mee aan de slag gegaan en dit zijn de punten die me zijn opgevallen.

Trust Onyx Microfoon Review

Compleet pakket

Eén van de grote voordelen van de Trust Onyx Microfoon is dat hij als een mooi compleet pakket wordt geleverd. Als je dit ding koopt, dan hoef je geen andere dingen er meer bij te halen. En het werken met een boom arm heeft wel een paar voordelen. Zo kun je hem zo verstellen dat hij goed bij je mond geplaatst wordt en je echt het geluid van jouw stem oppakt. Dat kan natuurlijk ook bij andere microfoons, maar dan moet je zo’n boom arm er los bij kopen.

Een flink pakket (Afbeelding: Trust)

De Trust Onyx is makkelijk te monteren en installeren

Bovendien is de Trust Onyx Microfoon gemakkelijk te installeren. Het is even de instructies volgen en binnen de kortste keren heb je alles mooi staan. Bijkomend voordeel is dat de kabel mooi aan de onderkant doorloopt. Waar je de microfoon aan je bureau vastzet, daar kun je dan aan de onderkant de kabel doortrekken naar je pc. Op die manier wordt het ook geen kabelbrei. Zeker wanneer je gaat streamen is het fijn dat je een bureau hebt dat schoon en rustig overkomt. En het is dan ook nog mogelijk om de microfoon te voorzien van een lichtje, zodat je echt overkomt als een professionele gamer.

Zet hem makkelijk vast (Afbeelding: Trust)

Prijs is netjes

De Trust Onyx Microfoon heeft nog een ander voordeel. Met een prijs van 199 euro wordt hij scherp in de markt gezet. Zeker als je dus bedenkt dat je bij dit product dus standaard een boomarm hebt en je dus in één keer klaar bent. De gemiddelde concurrentie op het gebied van een microfoon scoor je voor 249 euro en heb je nog geen boomarm. Daarmee is het dus echt een goed alternatief als je de eerste stappen in streaming wil zetten.

Trust Onyx
Goed betaalbaar voor wat je krijgt (Afbeelding: Trust)

Geluid is oké

En het geluid dat de Trust Onyx Microfoon opneemt is oké. Hij maakt standaard gebruik van een Cardioid pattern, waarmee hij het geluid pakt dat aan de voorkant van de microfoon binnenkomt. Hierdoor valt omgevingsgeluid zoals getik op het toetsenbord of acties die met je muis onderneemt redelijk weg en kunnen je kijkers goed horen wat jij over een game te zeggen hebt. Dat is ook handig wanneer je voice-overs wil gaan doen.

Je bent goed verstaanbaar (Afbeelding: Trust)

Maar niet perfect

Maar tegelijkertijd moet ik ook zeggen dat de geluidskwaliteit minder is dan bijvoorbeeld de microfoons van Yeti. Het komt net iets scheller over en minder warm. Dus als je echt all the way wil gaan, zijn dat alternatieven die wellicht net iets beter zijn. Wil je echter kijken of het streamen iets voor je is, dan kun je met deze setup een goede eerste slag slaan.

De Trust Onyx Microfoon is nu beschikbaar en onder andere hier te scoren. Wil je weten wat we van de Blue Yeti-microfoon vinden? Lees dan hier onze review.

[REVIEW] Blue Yeti X: Uitstekende USB-microfoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen