Halo Infinite: 5 dingen die spelers vooraf moeten weten over de game

Games Jelle van Es 8 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Goed nieuws: vanaf nu is het mogelijk om Halo Infinite binnen te halen. Je kunt hem digitaal aanschaffen of hem via de Xbox Game Pass in huis halen. En dat wil je, want de game is enorm tof, zoals je in onze review kunt lezen.

Voordat je gaat spelen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Als je deze vijf dingen in je achterhoofd houdt, heb je een ervaring die tegen de perfectie aan zit.

Halo Infinite: zo begin je je avontuur goed

Kies de juiste moeilijkheidsgraad

Voordat je losgaat met Halo Infinite is de eerste keuze die je maakt de moeilijkheidsgraad waarop je hem speelt. Ik ben in eerste instantie voor Normal gegaan. Maar dat is niet de allerbeste keuze. Je mist daardoor soms de spanning van de game. Het is wat dat betreft beter om de game op Heroic te spelen. Dat is iets dat eigenlijk altijd wordt aangeraden door de ontwikkelaar en ook in dit deel is de game dan een stuk beter. Je moet in elk gevecht op je hoede zijn en het nodigt meer uit om tactisch te spelen. Een basis bestormen vergt dan eerst ietwat verkenning en daarna ga je pas echt de aanval kiezen. Met de muziek die dan opzweept, komt de game beter tot zijn recht.

Je wil niet te makkelijk spelen (Afbeelding: Microsoft)

Ga voor de Grappleshot

In Halo Infinite heb je een paar verschillende vaardigheden die de Master Chief kan gebruiken. Zo is het mogelijk om via een sensor de vijanden in de game beter te ontdekken en met een schild kun je jezelf beter beschermen tegen aanvallen. Toch heb ik de game voornamelijk met een enkele vaardigheid gespeeld en dat is de Grappleshot. Het is echt aan te raden om vroeg in de game daar mee om te gaan. Als je er een beetje handig in wordt, kun je van een afstand wapens naar je toe trekken of een powercoil pakken. Wanneer je die dan naar de vijand gooit, dan zorgt de krachtige explosie vaak voor een instantkill. Ook is het mogelijk om deze gaandeweg te verbeteren. Daardoor kun je vijanden die je er mee vastpakt bijvoorbeeld onder stroom zetten of ze een upercut geven wanneer je jezelf er naar toe trekt.

Bereid je voor voor baasgevechten

Een baasgevecht in Halo Infinite is echt een baasgevecht. Je komt ze tegen in het verhaal, maar ook in de wereld zul je ze tegenkomen. In dat laatste geval bezitten ze vaak een speciaal wapen. Door hen en de andere strijders daarom heen te verslaan, kun je dat wapen vrijspelen en later gaan gebruiken. Maar de strijd die daaraan vooraf gaat is pittig. Wat dat betreft is het goed om jezelf voor te bereiden. Zo doe je er verstandig aan om bij een vrijgespeeld fast travel punt jezelf van de juiste uitrusting te voorzien. Ik vind daarbij de combinatie tussen een wapen om op afstand te knallen en een Energy Sword voor de kills van dichtbij goed werken. Het is verstandig om eerst de vijanden om de baas heen af te maken en dan te concentreren op de echte strijd.

Neem de tijd om de wereld te verkennen

Ja, je kunt het verhaal gaan volgen in Halo Infinite en dat is ook echt de moeite waard. Maar soms doe je er verstandiger aan om dat even te laten voor wat het is. Net zoals bij een game als Skyrim is het echt de moeite waard om de wereld te verkennen. Dat kun je op je eigen houtje doen, maar het is verstandig om de diverse hubs in de game te ontdoen van vijanden en dan dat te activeren. Naast dat je dan een fast travel punt vrijspeelt, krijg je ook op je map te zien wat de interessante punten zijn. Zodoende zie je waar je Skillpoints kunt scoren of waar een speciale vijand zich bevindt.

Halo Infinite
Je wil de wereld verkennen (Afbeelding: Microsoft)

Geniet van de missies in Halo Infinite

Tot slot raad ik je aan om echt te genieten van wat je kunt doen in Halo Infinite. In tegenstelling tot de oudere games heb je niet de mogelijkheid om vanuit het menu te kiezen welke missie je wil gaan spelen. Als je dus bepaalde dingen in de game opnieuw wil gaan beleven, dan zit er niks anders op dan een compleet nieuw avontuur op te starten en dan alles opnieuw te doen. Maar dan ben je wel de voortgang die je hebt geboekt kwijt.

Halo Infinite
Elke missie is een feest (Afbeelding: Microsoft)

Halo Infinite is nu beschikbaar op de Xbox Series X en is onder andere hier te scoren.

Halo Infinite: dé reden om een Xbox Series X of S te kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen