Hands-on: de grote verschillen tussen de iPhone 15 Pro en Pro Max

Tech reviews Jeroen Kraak 22 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoewel er veel geruchten gingen dat de Apple afscheid zou nemen van de naam Pro Max en naar Ultra zou overstappen, bleek daar niets van waar. Het bedrijf kwam met de iPhone 15 Pro Max en dit zijn onze eerste bevindingen.

De iPhone 15 Pro Max is het duurste toestel van Apple. Maar waarom zou je voor de 15 Pro Max gaan in plaats van de gewone Pro? De eerste indruk van zijn kleine broertje lees je overigens hier, met daarin ook aandacht voor andere functies die je terugvindt in de 15 Pro Max zoals de actieknop.

Groter scherm van de iPhone 15 Pro Max

Hetgeen wat het meest opvalt bij de iPhone 15 Pro Max is natuurlijk het scherm. Deze is met 6,7 inch groter dan de 6,1 inch van de gewone Pro. Hierdoor geniet je nog meer van je favoriete serie en game.

Met 2000 nits zie je zelfs in de volle zon alles op het scherm. Dat is behoorlijk fijn, aangezien je door de telefoongrootte niet altijd je hand kunt gebruiken om ‘m af te dekken.

Betere batterij

Bij de iPhone 15 Pro Max moeten we het natuurlijk hebben over de batterij. Ik hield het met de telefoon bijna anderhalve dag uit, maar ik moet wel zeggen dat ik het always on-scherm bijvoorbeeld heb uitgelaten. De grootte van het toestel is natuurlijk ideaal om er extra batterij aan toe te voegen.

Door die grootte en wat meer batterij is het toestel overigens wel wat zwaarder. Toch voelt het niet heel zwaar aan, door de titanium behuizing.

Kopieert Samsung nu deze feature van de iPhone 15 Pro?
(Afbeelding: Jeroen Kraak/WANT)

De camera van de iPhone 15 Pro Max

Als je het formaat van het toestel niet meerekent, zit het grootste verschil tussen de Pro en Pro Max vooral in de camera. En dat verschil is hoofdzakelijk terug te vinden in de telefoto-camera. De Pro heeft een grotere sensor, waardoor kiekjes nog beter worden.

Daarnaast is er ook nog een ander verschil: de telefotocamera heeft een zogenaamd tetraprism-ontwerp. Waar fotografen continu van objectief moeten wisselen om een ander brandpunt te hebben, zorgt de tetraprism ervoor dat je zeven lenzen in één hebt.

Het toppunt is de 5X zoom van de camera. Normaal gebruik ik de zoomfunctie van mijn smartphone eigenlijk nooit. Je krijgt wazig beeld, waardoor het eigenlijk de moeite niet is. Dat is een ander verhaal bij de iPhone 15 Pro Max.

De 15 Pro Max is een fijn toestel om te fotograferen van een afstand. Wel moet je oppassen bij minder licht, want dan is de functie wel wat minder. Met helder weer zijn de resultaten echt uitstekend te noemen.

@wantnl

iPhone 15 Pro Max heeft ZEVEN lenzen 🔥 #iphone15promax #iphonecamera #iphone #iphonetips #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

Prima gamen

Waar de iPhone 15 Pro misschien wat priegelig kan zijn om te gamen is de 15 Pro Max dat zeker niet. Door de grootte van het toestel speel je er makkelijk een fijne game op.

Het fijne is dat Apple steeds meer games naar de iPhone brengt. Zelf heb ik een demo gespeeld van Resident Evil Village en dat zag er al goed uit op de iPhone 15 Pro, maar het grote scherm is echt wel een verademing. Je koppelt ook makkelijk je Xbox- of PlayStation controller, waardoor je nog makkelijker speelt. Verwacht alleen niet de topgraphics zoals op een game-pc, maar desondanks is het erg goed speelbaar.

Prijs

Ik moet het nog wel even hebben over de prijs. Doordat dit het topmodel van Apple is, betaal je ook meer voor de iPhone 15 Pro Max dan de gewone 15 Pro.

De 15 Pro heeft een vanafprijs van 1.229 euro. Voor de 15 Pro Max is dit 1.559 euro. Grofweg betaal je dus 130 euro meer voor het betere model, als je kiest voor dezelfde hoeveelheid opslag. Aan jou de vraag of deze betere features jou dat bedrag waard zijn.

iPhone 15: dit is onze eerste indruk van de smartphone van Apple

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen