Geflopte Harry Potter-spinoff lijkt pijnlijk aan zijn einde te komen

Films & Series Mark Hofman 30 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Het lijkt erop dat Warner Bros. stilletjes een einde heeft gemaakt aan Fantastic Beasts, de Harry Potter-spinoff die alles behalve een succes te noemen was.

Deze conclusie kan worden getrokken uit de woorden van David Yates, de regisseur van de films. Voor zijn nieuwe project, Pain Hustlers op Netflix, sprak hij met Total Film. “De Fantastic Beasts-films zijn voor onbepaalde tijd geparkeerd”, zei hij in dat interview.

Harry Potter-spinoff Fantastic Beasts ten einde?

Wie de Fantastic Beasts-films de afgelopen jaren heeft gevolgd, zal niet heel verrast zijn door deze beslissing. Waar het eerste deel nog goed was voor 811,7 miljoen dollar, was het laatste deel uit 2022 goed voor slechts 407,1 miljoen dollar.

“We hebben die drie films gemaakt, waarvan de laatste tijdens een pandemie”, laat David Yates weten. “Het was leuk, maar ook heel erg zwaar.” Volgens de regisseur hadden alle betrokkenen na dat deel een kleine pauze nodig.

Fantastic Beasts 3 HBO Max
“Weet jij toevallig, wanneer?” (Afbeelding: Warner Bros.)

Die pauze lijkt er nu dus ook echt te zijn, al weten we niet of we nog kunnen spreken over een pauze. Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore deed het niet alleen financieel minder goed, maar werd ook door de fans niet echt goed ontvangen.

Daar lijkt een reden voor te zijn, want het team achter de eerste Harry Potter-spinoff was niet echt op de hoogte van alle plannen. “Niemand had ons verteld dat er vijf films zouden komen”, zegt Yates. “J.K. Rowling zei het tussen neus en lippen door, terwijl wij dachten dat we ons maar aan één film hadden gebonden.”

Logische stap vanuit Warner Bros.

Hoewel het succes totaal niet in de buurt komt van Harry Potter zelf, was de stap naar Fantastic Beasts wel een logische vanuit Warner Bros., gezien de franchise nog altijd een warm plekje in de harten van mensen had. Het is echter een goed voorbeeld van ‘een uitstekend idee, maar slechte uitvoering’. De films kwamen qua niveau nauwelijks in de buurt van Harry Potter en fans waren er amper enthousiast over.

Aldi heeft in folder ideaal Sinterklaascadeau voor Harry Potter-fans
De drie helden. (Afbeelding: Warner Bros.)

Of Warner Bros. leert van zijn fouten, valt te bezien. Zo weten we inmiddels allemaal dat Harry Potter terugkeert als een televisieserie. Elk boek zal zijn eigen seizoen krijgen en alle personages worden door nieuwe acteurs gespeeld.

Hoewel er fans zijn die niet echt te spreken waren over hoe de films de boeken representeerden, zijn er talloze verhalen waar Warner Bros. ook mee aan de slag had kunnen gaan. Maar dat vertel ik je met liefde in het onderstaande artikel:

5 Harry Potter-series waar we wél op zitten te wachten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen