HBO Max maakt serie van angstaanjagende horrorfilm

Films & Series Jeroen Kraak 30 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

HBO Max zet flink in op nieuwe series. Binnenkort kunnen we ons een aantal keer kapotschrikken met een zeer bekende titel.

We kunnen natuurlijk veel zaken noemen watv echte horror is. Het spiegelbeeld van jezelf als je net opstaat, koude koffie en ananas op een pizza. Van al die zaken word je natuurlijk niet heel blij, maar van een nieuwe serie die naar HBO Max komt natuurlijk wel. IT komt naar de streamingdienst.

IT komt terug

IT is natuurlijk een van de meest legendarische horrorfilms die iedereen weleens heeft gezien. In de film zien we de clown Pennywise die het plaatsje Derry op z’n kop zet. Het verhaal komt natuurlijk uit het boek van de bekende schrijver Stephen King. Daarin worden zeven kinderen geterroriseerd door een kwaadaardige kracht die de angsten van slachtoffers inzet om zichzelf te vermommen terwijl hij op zijn prooi jaagt. Deze kracht wordt IT genoemd en verandert in een clown om de kinderen te lokken.

Na Viaplay en HBO Max maakt Nederland zich op voor nóg een dienst

Het boek van King is inmiddels twee keer onder handen genomen. De eerste film uit 1990 die uit twee delen bestond is misschien wel de meest bekendste. Recent maakt Warner Bros twee films die respectievelijk in 2017 en 2019 uitkwamen. Het eerste deel kun je zien op HBO Max.

Een serie op HBO Max

HBO Max valt net zoals Warner Bros onder WarnerMedia. Het is dus niet geheel verrassend te noemen dat juist die streamingdienst met een serie komt. Toch wordt deze wel wat anders dan de films. Het verhaal speelt zich af voorafgaand aan de gebeurtenissen in de films en het boek. We zien dus hoe het allemaal zo gekomen is.

Toch hoeven we niet bang te zijn dat de HBO Max-serie heel erg zal afwijken van de laatste twee films. De uitvoerend producent is Andy Muschietti die de twee laatste films regisseerde. Schrijver van de nieuwe show is Jason Fuchs die eerder meewerkte aan Wonder Woman en de nog uit te komen Apple TV+-film Argylle.

De grote vraag is natuurlijk of de serie een succes wordt. De titel IT is natuurlijk zeer bekend en heeft enorme potentie, maar dat moeten de makers goed aanpakken. Recent ging HBO Max met een andere King-titel de mist in. The Survivor, gebaseerd op The Dark Tower, werd al na één seizoen gecanceld.

Zoals gezegd komt deze serie op HBO Max, waar je een abonnement voor moet afsluiten. Deze kun je alleen nog vandaag en morgen met 50 procent korting aanschaffen. Dat doe je via de volgende link.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Deadline

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen