Robert Downey Jr. schittert in nieuwe HBO Max-serie die niemand boeit

Films & Series Lucas van de Wetering 6 mei 2024
Leestijd: 3 minuten

Robert Downey Jr. speelt op dit moment een in super goede HBO Max-serie, maar het lijkt helemaal niemand te boeien.

Robert Downey Jr. is misschien wel een van de bekendste acteurs van de laatste decennia. Veel van deze bekendheid komt natuurlijk door zijn rol als Iron Man in het Marvel Cinematic Universe. Maar hij heeft met films zoals Oppenheimer en Sherlock Holmes al lang laten zien dat hij nog veel meer in petto heeft.

Nog een goed voorbeeld van Robert Downey Jr. zijn acteertalent is de HBO Max-serie The Sympathizer. De serie heeft tot nu toe vier afleveringen met nog meer onderweg, en RDJ levert hierin een zeer sterk stukje acteerwerk. Toch is er een probleem met The Sympathizer, de serie lijkt helemaal niemand te boeien ondanks goede beoordelingen.

The Sympathizer op HBO Max

The Sympathizer op HBO Max is een historische miniserie gebaseerd op een gelijknamig boek uit 2015. Het is gemaakt door Park Chan-Wook, ook wel bekend van zijn hit-film Oldboy. Elke zondag komt er een nieuwe aflevering uit van The Sympathizer en tot nu toe staan er al vier afleveringen van de serie online.

The Sympathizer gaat over een half Frans, half Vietnamese spion tijdens de laatste dagen van de Vietnam-oorlog. Wanneer de spion een nieuw leven start in Los Angeles leert hij al snel dat zijn dagen als spion nog lang niet over zijn. The Sympathizer is niet alleen een historische spionagethriller, maar bevat ook veel duistere humor en satirische momenten.

Robert Downey Jr. in de miniserie

Het is al lang geen geheim meer dat Robert Downey Jr. een fantastische acteur is, maar zijn werk in de HBO Max-miniserie is wel extreem goed. De acteur speelt vier verschillende rollen in The Sympathizer, allemaal met een heel ander karakter. Deze vier rollen laten precies zien hoe divers Robert Downey Jr. is als acteur.

Dit machtig stukje acteerwerk is ook critici en het thuispubliek niet ontglipt. Mensen zijn helemaal verbijsterd door hoe makkelijk Robert Downey Jr. van rol switcht in de HBO Max-serie. Hoewel andere critici vinden dat de karakters te overdreven zijn, valt het niet te ontkennen dat RDJ zeker risico’s durft te nemen en een groot bereik heeft in zijn acteerwerk.

De serie die niemand wat boeit

The Sympathizer op HBO Max is zeker een goede serie en recensenten zijn het hier mee eens. De spionagethriller scoort 86% op Rotten Tomatoes en heeft een publieksscore van 79%. Maar het probleem van de serie zit ook niet in de kwaliteit of het acteerwerk, zoals Robert Downey Jr. alleen al laat zien.

Het grootste probleem van de HBO Max-serie is dat het onderwerp niet voor iedereen even interessant is. Door de combinatie van verschillende culturen, spionnen en de vluchtelingen-ervaring kan het een best complexe serie zijn om te volgen. Ook verschilt de toon van The Sympathizer verschrikkelijk per aflevering. Ook dit kan kijkers afschrikken.

Toch is The Sympathizer zeker een aanrader om te kijken, ook al is het alleen maar voor Robert Downey Jr. zijn acteerwerk. De hele HBO Max-serie is zeker ook een goed staaltje televisie. Zoals eerder gezegd komt er elke zondag een nieuwe aflevering van de serie online. Je hebt dus ieder weekend wat om naar uit te kijken. De eerste vier afleveringen van The Sympathizer staan al op HBO Max.

Horror-hit Netflix vervloekt doodsbange kijkers op innovatieve wijze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen