HBO Max-serie maakt flinke indruk op kijkers en recensenten

Films & Series Jeroen Kraak 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

HBO Max staat bekend om de verschillende topseries die de streamingdienst uitbrengt. Nu heeft het weer een nieuwe in het rijtje.

HBO Max is sinds dit jaar actief in Nederland. Op de streamingdienst vind je bekende series als Game of Thrones en Friends, maar ook een aantal nieuwe series die het kijken zeer de moeite waard zijn. Zo zijn dit jaar onder andere Peacemaker, Our Flag Means Death, We Own This City en Tokyo Vice uitgekomen. Aan dat rijtje goede producties kan nu een nieuwe titel worden toegevoegd.

The Rehearsal op HBO Max

Maak kennis met The Rehearsal. Deze serie wordt gemaakt door Nathan Fielder die eerder al verantwoordelijk was voor de geprezen titel How To With John Wilson. In The Rehearsal onderzoekt hij hoe ver een man zal gaan om alle onzekerheden van het dagelijks leven te verminderen.

Met een bouwploeg, flink wat acteurs en schijnbaar onbeperkte middelen, stelt Fielder gewone mensen in staat om zich voor te bereiden op de grootste momenten van het leven door deze te repeteren. Dat doet hij in zorgvuldig vervaardigde simulaties van zijn eigen ontwerp. Als een enkele misstap de hele wereld kan vernietigen, waarom zou je het leven dan aan het toeval overlaten?

Uitstekende beoordelingen

De eerste aflevering van The Rehearsal was afgelopen zaterdag te zien op HBO Max. Daardoor hebben we nu een redelijk beeld wat mensen van die episode vinden. Op IMDb scoort de serie belachelijk hoog. Na 1.300 beoordelingen staat de titel nu op een 9,2. De kijkers vinden de serie hilarisch door de grappige en soms ongemakkelijke momenten.

Maar niet alleen de kijkers zijn te spreken over de nieuwe HBO Max-serie. De recensenten zijn lyrisch over de nieuwe series. Op Rotten Tomatoes scoort de show op dit moment 94 procent. Onder de beoordelingen zitten dan ook veel achten en negens.

“Hoewel je niet weet wat je allemaal ziet, is alles wat je ziet zo ontzettend verslavend. Je kunt niets anders doen dan verder te kijken,” schrijft The Atlantic over de HBO Max-serie. The New York Post is het er mee eens. Het medium roemt de originaliteit: “Er is niets op televisie zoals The Rehearsal. En in dit volle medialandschap waar het moeilijk is om uit te blinken, spreekt het voor zich.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen