Samsung ziet populariteit opvouwbare telefoons toenemen

Tech Wesley Akkerman 21 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dr. TM Roh, bij Samsung verantwoordelijk voor de afdeling Mobile Experience Business, geeft in een blog in inkijkje in Samsungs zaken. De topman schrijft bijvoorbeeld dat opvouwbare smartphones mainstream geworden zijn en dat het rommelige verleden, verleden tijd is. Tijd ook om te kijken naar de toekomst.

Als je iets langer nadenkt over opvouwbare smartphones, dan is de conclusie dat ze best handig zijn. In de afgelopen jaren zijn onze smartphones – ongeacht de fabrikant – groter en groter geworden. En er komt een tijd dat ze niet meer in je broekzak passen (een probleem waar vrouwen al jaren mee te kampen hebben).

Opvouwbare smartphones van Samsung

Je smartphone kunnen opvouwen levert dus in elk geval de winst op dat die mogelijk weer in je broekzak past. Samsung wil de leider en expert worden op het gebied van opvouwbare smartphones. Zo schrijft Dr. Roh in zijn blog, gedeeld via de mailinglist voor de pers, dat het bedrijf bijna tien miljoen van dit soort telefoons verscheepte in 2021.

Samsung
Galaxy Z Fold (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

In vergelijking met het jaar ervoor is dat een toename van meer dan driehonderd procent, aldus Dr. Koh. “En ik voorspel dat die snelle groei in de komende jaren toeneemt.” In zijn blog deelt de topman nog enkele interessante cijfers, bijvoorbeeld over de verdeling tussen de Galaxy Z Fold en Galaxy Z Flip.

Veel vraag naar de Flip

Zo was er vorig jaar veel vraag naar de Galaxy Z Flip. Zeventig procent van het aantal mensen dat een opvouwbare smartphone van Samsung in huis haalde, koos voor dat model. Die telefoon is verreweg het meest compact van het aanbod, “net zoals de Razr-telefoon dat destijds was”. En nu ook nog wel is, hoor.

Dat de Fold iets minder populair is, is ook wel te verklaren. Het is maar net hoe je zo’n smartphone in de markt zet. Daardoor is de Galaxy Flip populair onder vrouwen en de Galaxy Fold onder mensen die graag productief willen zijn. Mocht je meer van Dr. Koh willen lezen, check dan de blog hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Samsung

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen