Microsoft Teams krijgt nu zijn eigen Facebook-kloon

Apps Jeroen Kraak 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Microsoft Teams heeft wel heel erg goed gekeken naar Facebook. Het komt nu met een nieuw sociaal medium voor gebruikers.

Grote kans dat je Microsoft Teams gebruikt om te communiceren met je collega’s. Het programma is ideaal om met je team de laatste gang van zaken te bespreken en te vergaderen. Binnenkort kun je er nog meer mee doen. Er komt nu een eigen social medium. Eentje die wel heel erg lijkt op Facebook.

Viva Engage in Microsoft Teams

Maak kennis met Viva Engage, het nieuwe sociale medium op Microsoft Team. Eigenlijk is het de geestelijk opvolger van Yammer Communities. Dat was een platform waarbij zakelijke gebruikers een community konden maken. Met Viva Engage wordt dit opnieuw mogelijk en het is was uitgebreider.

Viva Engage in Microsoft Teams heeft het uiterlijk van Facebook, maar dat is niet het enige waarbij het goed heeft gekeken naar Meta. Er komt ook een speciale Stories-knop waar gebruikers foto’s en video’s kunnen delen. Deze staan overigens net zoals bij Facebook aan de bovenkant van het medium. Echter verdwijnen deze niet na 24 uur zoals bij het andere medium wel het geval is.

Yammer dan?

Viva Engage komt beschikbaar op alle platformen waarop je Microsoft Teams kunt bekijken. Het is dus naast de webversie, of op de computer ook gewoon in de app te bewonderen.

Yammer blijft nog wel bestaan en gaat ook een onderdeel worden in Viva Engage. Zo wordt content dat je op het ene platform plaatst gedeeld op het andere. Microsoft nam de dienst 10 jaar geleden over voor 1,2 miljard euro.

Microsoft is druk bezig om Teams te blijven verbeteren. Zo heeft het dit jaar een van de grootste irritaties van de dienst. Microsoft Teams geeft nu gebruikers zelf de mogelijkheid om te bepalen waar gedownloade bestanden terechtkomen. Dit geldt overigens alleen voor de desktopversie van de dienst. Je leest er hier meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen