Pijnlijk: zoveel kosten Kevin’s boodschappen uit ‘Home Alone’ in 2023

Films & Series Sam Dille 10 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Home Alone is al jaren een grote klassieker tijdens de kerstdagen. De film kwam decennia geleden uit, en veel is in de tussentijd veranderd. Zo ook de prijzen van onze boodschappen. Of Kevin anno 2023 nog op zichzelf kan wonen, is nog maar de vraag.

Als we naar de realiteit kijken, zou het in 2023 waarschijnlijk moeilijk zijn voor Kevins vader om een luxe reis naar Parijs te betalen voor dertien man. Het blijft een mysterie hoe hij het destijds voor elkaar heeft gekregen in Home Alone.

Door de extreme inflatie vragen mensen zich af: Waar zou Kevins boodschappenrekening vandaag de dag op uitkomen? Een TikTok-gebruiker, Geoffrey Lyons, maakte de rekensom. Laten we zeggen dat als Kevin vandaag aan het winkelen zou zijn, hij iets meer dan 20 dollar nodig zou hebben.

Wacht kocht Kevin ookalweer in die bekende scène van Home Alone?

In de beroemde boodschappenscène is de 8-jarige Kevin McCallister alleen aan het winkelen in een supermarkt nadat zijn familie hem per ongeluk heeft achtergelaten. Terwijl ze weg zijn, slaat Kevin wat boodschappen in.

Laten we eens kijken wat er op zijn boodschappenlijstje in Home Alone stond:
– Opwarmmaaltijd
– Brood
– Bevroren macaroni met kaas
– Vershoudfolie
– 2 liter melk
– Wasmiddel
– Toiletpapier
– 2 liter sinaasappelsap
– Een pak met speelgoedsoldaten
– Drogervellen

Nadat alle items gescand zijn, overhandigt Kevin in Home Alone een biljet van 20 dollar aan Sally, de winkelbediende. En hij geeft in totaal 19.83 dollar uit.

Dit zou hij waarschijnlijk betaald hebben in 2023

Lyons zocht elk product dat Kevin kocht op en telde alle bedragen bij elkaar op. Kevin mag flink wat bij betalen als hij vandaag de dag ‘Home Alone’ zou zijn. De rekening zou namelijk beginnen bij zo’n 63.73 dollar. Plus belasting die het totaal op 68 dollar zou brengen (!)

@sellitlikelyons

Groceries in 1990 vs Today Breakdown ☠️ #fyp #homealone #rockwalltx #geoffreylyons #lyonsden #northtexas #dallastx #dallasrealestate #dfw #dfwrealtor

♬ original sound – Geoffrey Lyons

Het TikTok-filmpje ging flink viraal en zorgde voor veel verbaasde reacties. Zo zij een gebruiker: “Een biljet van 100 dollar is het nieuwe 20 dollar.” Een andere kijker merkte op: “Ik wed dat het loon van de caissière uit Home Alone in 2023 nog steeds hetzelfde is.”

Variety geeft ons met Barbenheimer hét interview dat we in 2023 nodig hadden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen