Horizon Forbidden West is aanslag op je hardeschijf

Games Jelle van Es 24 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je een PlayStation 5? Dan kijk je waarschijnlijk uit naar Horizon Forbidden West. Deze topgame, die overigens ook nog op de PlayStation 4 verschijnt, is zonder twijfel een absolute topper.

In de verschillende videos die we hebben gezien van Horizon Forbidden Westen zagen we hoe mooi de game is op de PlayStation 5. Toch is er ook iets minder goed nieuws. De game gaat namelijk een aanslag zijn op je hardeschijf

Haal je PlayStation 5-hardeschijf maar leeg

Zoals je weet heeft de PlayStation 5 een hardeschijf van slechts 825 GB. En een deel daarvan wordt al gebruikt door het systeem zelf. Effectief heb je dus iets minder dan 700 GB beschikbaar. Als je dan al games als Call of Duty Vanguard en Warzone er op heb staan, dan gaat er nog wat meer af. Gelukkig zijn er de laatste tijd heel wat games geweest die het rustig aandoen qua ruimte die wordt gebruikt. Horizon Forbidden West doet daar niet aan mee. Die game lijkt een flinke aanslag te gaan zijn op je hardeschijf. Dit is wat het Twitter-account PlayStation Game Size stelt.

Daarin zie je dat Horizon Forbidden West maar liefst 96 GB nodig heeft van de hardeschijf van je PlayStation 5. Opvallend is dat je in Europa maar liefst 10 GB meer nodig hebt om de game op te slaan. Hoe dat precies zit, dat weet ik niet. Een paar weken na deze game komt overigens ook Gran Turismo 7 uit. Ook die game gaat zo’n 90 GB kosten om binnen te halen. Kortom, de aankomende tijd heb je dus weer heel wat problemen om alles tegelijkertijd op te slaan.

Snel downloaden

Gelukkig is het tegenwoordig wel mogelijk om games op de PlayStation 5 snel te downloaden. De spelcomputer beschikt over Wifi 6. Als je zo’n router hebt, dan haal je binnen de kortste keren je games binnen.

Sony: toekomstige Call of Duty-games gewoon op PlayStation 5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen