Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 16 apr 2019

[REVIEW] Huawei P30 Pro: overduidelijk gericht op fotografie

#1 Specificaties op een rij

Laten we ten allereerste beginnen met de specificaties van het toestel. De Huawei P30 Pro beschikt over een 6.47-inch Curved OLED display met een DrewDrop Notch. In dit display zit een in-screen vingerafdrukscanner verwerkt, welke optisch werkt. De Huawei P30 Pro is voorzien van een Kirin 980 processor welke draait in combinatie met 8GB werkgeheugen.

Huawei P30 Pro review

Daar gaat een 4200mAh batterij mee gepaard, welke ook nog eens ondersteuning biedt voor een 40W supercharger. Wil je de smartphone liever draadloos opladen? Dan is het mogelijk om dit met Wireless Quickcharge te doen, welke tot wel 15W vermogen aankan.

Echter is de P-serie al jaren gericht op fotografie en is dat ook in dit toestel terug te zien. De P30 Pro beschikt, in tegenstelling tot de P30, over een quad-camerasysteem. Dit systeem bestaat uit een 48MP main camera, een 20MP wide-angle lens en een 8MP telephoto lens met 5x optische zoom. Deze worden bijgestaan door Huawei‘s eigen ToF (Time of Flight) sensor, die voor de extra diepte weet te zorgen. Uiteraard zit er ook een selfie-camera op het toestel, deze beschikt over 32MP.

Huawei P30 Pro review

Kortom: qua specs zit het wel goed met de P30 Pro, maar hoe presteert het toestel in de praktijk?

Reageer op artikel:
[REVIEW] Huawei P30 Pro: overduidelijk gericht op fotografie
Sluiten