Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 16 apr 2019

[REVIEW] Huawei P30 Pro: overduidelijk gericht op fotografie

#4 Opvallende minpunten

Zoals ik op de vorige pagina schreef heeft de Huawei P30 Pro een adviesprijs van €1000. Waar dit voorheen misschien ontzettend veel geld was voor een smartphone (begrijp me niet verkeerd, dat is het nog steeds), begint het anno 2019 steeds normaler te worden voor vlaggenschepen. Apple doet het met de iPhone, Samsung doet het met de Galaxy S10 en Huawei doet het met de P-serie. Maar waar die andere twee hun zaken gewoon goed op orde hebben, is er met de P30 Pro nog echt wel iets mis.

Zo heb ik met aan alle kanten kapot geërgerd aan het gebogen scherm van de P30 Pro. Het toestel beschikt over een Curved OLED display, net zoals de Galaxy S10 (Plus) dat ook doet, en werkt voor geen meter. Begrijp me niet verkeerd: ik ben fan van hoe het scherm eruit ziet. Ik hou van gebogen schermen, maar niet als het tot in het irritante in de weg zit. Mijn dagelijkse drive is normaal gesproken de Galaxy S10 Plus en daarmee heb ik weinig tot geen problemen met het gebogen scherm. Maar als ik voor elke keer dat ik per ongeluk een onbedoelde actie verrichte doordat mn vinger verkeerd op het scherm zat, was ik nu een jaar op vakantie gegaan. Het werkt simpelweg niet goed. Echt niet.

Huawei P30 Pro review

De overige minpunten hebben voornamelijk te maken met smaak. Wie de Galaxy S10 gewend is zal het toestel misschien iets zwaar vinden, maar ik ben best tevreden over dit gewicht. Het is bijvoorbeeld aanzienlijk lichter dan een iPhone XS Max. Daarbij moet ik eerlijk bekennen dat de speakers van het toestel best tegenvielen en dat EMUI nog steeds niet datgeen is wat het moet zijn. Het is een kwestie van smaak, maar van uiterlijk tot aan werking: het ligt me simpelweg niet.

Als laatste minpunt moet ik toch even terugkeren naar de performance van het toestel. Ik weet niet precies waar dit opeens vandaan komt en hoe, maar ik ben voor het eerst in mijn leven tegen problemen aangelopen met Netflix. Althans, mijn offline downloads dan. Op een of andere manier beginnen series (ja, ik heb er meerdere getest) vast te lopen terwijl ik ze aan het kijken ben. Soms duurt het lang, soms niet en soms moet ik het toestel compleet opnieuw opstarten. Ter vergelijking heb ik de S10, de iPhone en de iPad erbij gepakt om te kijken of het met Netflix te maken had. Maar daar werkte de video’s gewoon optimaal. Kortom: probleem van Huawei? Het lijkt er sterk op, maar zeker weten doe ik het niet.

Reageer op artikel:
[REVIEW] Huawei P30 Pro: overduidelijk gericht op fotografie
Sluiten