Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 16 apr 2019

[REVIEW] Huawei P30 Pro: overduidelijk gericht op fotografie

#2 Ongekend camerasysteem

Zoals ik in de introductie al schreef is de P-serie van Huawei al jaren gericht op fotografie. Dat deed de producent al met de P10, de P20 en nu dus ook met de P30 Pro. Maar waar de voorgangers van de P30 Pro het prima deden, is deze camera simpelweg bizar te noemen. Of het nu gaat om de kwaliteit of de manier waarop het toestel inzoomt: het is simpelweg te gek voor woorden. In de positieve zin van het woord dan.

Huawei P30 Pro review

De Huawei P30 Pro neemt met het Quad-camerasysteem simpelweg gewoon hele mooie foto’s. Echter gaat de kwaliteit van dit toestel wel een stukje verder dan dat. Het bokeh-effect (de blur in de achtergrond van een portet-foto) werkt fantastisch, de details in foto’s zijn haarscherp en het nemen van foto’s in slechter licht is makkelijker dan ooit. Kortom: het doet gewoon uitstekend zijn werk.

Echter weet de 5x optische, en de 50x digitale, zoom het spelletje compleet te veranderen. Zelden hebben we een smartphone zulke hoge kwaliteit foto’s zien nemen wanneer er ingezoomd is. De Huawei P30 Pro is wat dat betreft heer en meester in het spelletje.

Ter voorbeeld: in ons heerlijke WPK Café hangt een logo van ons bedrijf. Onderstaande foto toont aan hoe ver ik van het logo verwijderd was.

Huawei P30 Pro review

En in deze foto ben ik volledig (optisch) ingezoomd.

Huawei P30 Pro review

En dit is exact de kracht van de Huawei P30 Pro camera. Het weet simpelweg niet alleen goed zijn werk te doen, maar de gebruiker daadwerkelijk met zijn mond open te laten staan. Chapeau!

Reageer op artikel:
[REVIEW] Huawei P30 Pro: overduidelijk gericht op fotografie
Sluiten