Huawei zet alles op alles en wil smartphone met oprolbaar scherm

Smartphones Wesley Akkerman 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

De Chinese fabrikant Huawei diende een patent in voor een smartphone met een oprolbaar scherm, die beschikt over drie modi. De smartphone in het patent heeft een gesloten en twee open posities. Het scherm van het apparaat is normaliter 6,5-inch groot, maar je kunt dat dus vergroten tot in totaal 11-inch.

Het mooie aan smartphones met oprolbare schermen, is dat ze in een handomdraai veranderen van smartphone naar tablet. Omdat dergelijke smartphones niet vouwen, zitten er ook geen vouwlijnen in het scherm die in de weg kunnen zitten. Hoe zo’n telefoon eruitziet, zie je in de onderstaande video van ontwerper Ts Designer.

Huawei legt patent vast

Uit het patent van Huawei is op te maken dat de smartphone een scherm krijgt dat aan de buitenkant zit. Daardoor is dat scherm wel vatbaar voor krassen en andere beschadigingen. Samsung heeft ook een patent voor een telefoon met oprolbaar scherm. Maar dat scherm rolt zichzelf dan weer naar binnen op.

Om te voorkomen dat het scherm schade oploopt, gebruikt Huawei magneten om het scherm dichtbij de chassis te houden. Daarnaast vraagt dit design niet om een selfiecamera. De achterkant bestaat namelijk ook uit een deel van het scherm. En aan de linkerkant zit de cameramodule waarmee je daardoor ook selfies maakt.

Wordt dit een echte smartphone?

Huawei diende het patent in bij de World Intellectual Property Organization (WIPO) onder de naam Controllable foldable display with haptic and sound effect. Het scherm is uit te rollen middels een handgebaar, genaamd freehand gesture control. Vermoedelijk hoef je dus nergens aan te trekken om het scherm groter te maken.

Op het scherm staat tevens een digitale schuifregelaar waarmee je het formaat verandert. Geluidseffecten zorgen er bovendien voor dat je altijd weet wanneer het scherm groter of kleiner gemaakt wordt. Of dit ooit een echt product wordt, is niet met zekerheid te zeggen. Huawei heeft zelf niets hierover naar buiten gebracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

LetsGoDigital

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen