iMessage voor Android: Apple doet opvallende uitspraak in rechtszaak

Tech Mark Hofman 9 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

iMessage is een handige tool voor iPhone-gebruikers om gratis berichten te versturen naar andere gebruikers. De dienst is het beste te vergelijken met WhatsApp met als enige kanttekening dat Android-gebruikers er nog niet mee aan de slag kunnen. Iets dat volgens Apple niet voor niets is.

Het is een bijzondere dag, want de strijd tussen Epic Games en Apple gaat verder. Beide bedrijven hebben all documenten in moeten leveren voor de rechtszaak die binnenkort van start gaat. In dit artikel kijken we overigens niet echt naar die rechtszaak, maar richten we ons wel op een hele opvallende uitspraak. Apple heeft zich namelijk uitgelaten over iMessage voor Android.

Apple duidelijk over zaak met Epic Games: ‘Marketingstunt voor Fortnite

iMessage bewust niet voor Android

Er zijn weinig diensten die Android-gebruikers echt van de iPhone willen hebben, maar iMessage lijkt er wel eentje te zijn geworden. Eigenlijk zien we de laatste jaren steeds meer vraag naar de berichten-dienst, maar deze is tot op heden nog nooit op het besturingsysteem van Google verschenen. Dat heeft overigens niets te maken met het feit dat er binnen de muren van Apple nooit over nagedacht is. Sterker nog: het is een hele bewuste keuze van het bedrijf geweest.

In de rechtszaak met Epic Games wordt het ontbreken van iMessage op Android aangehaald. Volgens het bedrijf is dit het zoveelste bewijs dat Apple, op vrij agressieve wijzen, zijn consumenten binnen het eigen ecosysteem probeert te houden. Een argument die Apple zelf lijkt te voeden door aan te geven waarom iMessage nooit op Android verschenen is. Grote namen binnen Apple, zoals Craig Federighi en Phil Schiller, hebben zich al eerder uitgelaten over de berichtendienst. Zo is de boodschap voornamelijk:

Met andere woorden: Apple is voornamelijk bang dat het alleen maar verliest op het moment dat iMessage beschikbaar wordt voor Android. Iets dat vandaag wederom bevestigd lijkt te worden.

De beste apps

Android is dus nog niet voorzien van iMessage en als het aan Apple ligt gaat dat waarschijnlijk ook niet gebeuren voorlopig. Maar maak je geen enkele zorgen! De Google Play Store, die overigens vernieuwd is vandaag, staat vol met fantastische apps en games.

Benieuwd naar een aantal toffe gratis apps? Check dan zeker even deze video! Liever lezen? Check dan de link hieronder:

Deze 10 gratis Android-apps zijn het proberen waard in april 2021

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen