Instagram neemt binnenkort afscheid van iconische functionaliteit

Apps Mark Hofman 24 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Instagram neemt eind deze maand afscheid van een iconische functionaliteit. Vanaf 30 augustus 2021 stopt het platform met de inmiddels zeer bekende Swipe Up-links. Vanaf dat moment moet er gebruikgemaakt gaan worden van een alternatieve wijze.

Die alternatieve wijze is inmiddels al getest en zal je Instagram Stories er zeker anders uit laten zien. In dit artikel legt Mark je uit wat je precies kunt verwachten.

Geen Swipe Up voor Instagram

Instagram raakt een oude en vertrouwde functionaliteit kwijt. Waar ik gek ben op innovatie moet ik wel eerlijk toegeven dat verandering me niet altijd even lekker zit. Wat dat betreft moet ik even wennen aan het feit dat we binnenkort geen gebruik meer kunnen maken van de Swipe Up functionaliteit. De enige mogelijkheid waarop Instagram het mogelijk maakt om linkjes op een vrij toegankelijke manier te delen met je volgers. Al komt het bedrijf wel met een alternatief.

Instagram Iconische functie
Geen Swipey meer (Afbeelding: The Verge)

Instagram maakt bekend dat de functionaliteit vanaf 30 augustus niet meer beschikbaar zal zijn. Volgens het bedrijf zelf heeft dat alles te maken met het stroomlijnen van de “Stories Experience”. Best zonde, gezien er talloze gifjes rondom de functionaliteit zijn gemaakt en deze inmiddels ook een begrip zijn op het platform.

Wat is het alternatief?

Of de nieuwe methode net zo aan zal slaan valt nog te bezien, maar Instagram zelf heeft er uiteraard veel vertrouwen in. Het bedrijf laat tegenover The Verge weten, dat als eerste met het nieuws kwam, dat het gebruik zal gaan maken van unieke stickers. Mensen die hun volgers naar een bepaalde pagina willen linken kunnen dat dus doen door middel van zogeheten Link Stickers. En dat is dan precies wat je ervan verwacht: een sticker met een link erin waar op geklikt kan worden.

Instagram verandert Social Media voorgoed met nieuwe feature

Voor sommige gebruikers komt deze wijziging niet als een verrassing, gezien de stickers in juni al voor sommigen te testen waren. Ook voor mensen die de Swipe Up-functionaliteit, die beschikbaar wordt bij 10.000 volgers, eerder niet hadden. Bij de volledige uitrol van de feature krijgen overigens wel alleen gebruikers met het vereiste aantal volgers de optie. Instagram zelf geeft aan dat het nog kijkt naar de mogelijkheden om iedere gebruiker te voorzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen