Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 7 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Instagram: nieuwe functie verandert jouw stories in songteksten

Muziek maakt alles mooier en daar lijkt ook Instagram achter te zijn gekomen. Naast muziekstickers komen ze nu namelijk ook met de optie om automatisch songteksten aan je Stories toe te voegen. We zijn benieuwd hoe dit gaat uitpakken!

Instagram

De tijd dat Instagram nog bekend stond om haar filters ligt inmiddels ver achter ons.  In 2016 kwam het bedrijf namelijk met de ‘Stories’ feature. Ondanks dat dit eigenlijk een soort kopie was van Snapchat wordt het nog steeds enorm veel gebruikt. Vandaar dat eigenaar Facebook nog volop in deze functie blijft investeren.

instagram stories

Instagram onthulde vandaag bijvoorbeeld dat gebruikers nu automatisch songteksten aan hun Stories kunnen toevoegen. Hoe dit precies werkt? Allereerst moet er een muzieksticker aan het betreffende verhaal worden toegevoegd. Gebruikers kunnen sinds kort zoeken naar een bepaald nummer. Als er voor het geselecteerde liedje teksten beschikbaar zijn dan kan de gebruiker deze in het verhaal verwerken.

Ze kunnen de betreffende tekst in tevens in verschillende lettertypen en ontwerpen laten weergeven. Ook is er de mogelijkheid om slechts een bepaald deel van de tekst in het verhaal te verwerken. Indien volgers op het verhaal klikken dan zullen ze automatisch de songtekst zien. Als ze vervolgens ook weer op klikken dan zal het nummer afgespeeld worden.

Meer muzikale functies

Ook andere social media platformen zijn aan het experimenteren met muzikale functies. Zo is Snapchat momenteel met meerdere platenmaatschappijen in gesprek om ervoor te gaan zorgen dat ze meer met muziek mag gaan werken. Het bedrijf streeft ernaar om gebruikers net als bij Instagram de mogelijkheid te bieden om muziek aan berichten toe te voegen.

Daarnaast is ook Facebook met muziek bezig. Zij hebben een project opgestart waarmee ze een bepaald nummer naar een andere muziekstijl kunnen omvormen. Dit door middel van een speciale AI. In dit artikel kun je daarover wat meer lezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!