Instagram komt eindelijk met functie waar we al sinds dag één op wachten

Apps Wesley Akkerman 25 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Instagram test momenteel een functionaliteit waar gebruikers al vanaf de eerste minuut om vragen: foto’s posten vanuit je desktop-browser. Je hoeft hier als gebruiker verder niets voor te doen. Je werkt niet met een omweg, omdat het bedrijf nu eindelijk de desktopervaring wil aanpakken. Dat is dus goed nieuws voor iedereen die de dienst gebruikt.

Facebook bevestigt het bestaan van de nieuwe test tegenover Bloomberg, nadat socialmedia-consultant Matt Navarra de nieuwe functionaliteit gespot had. Navarra heeft ook wat screenshots gedeeld op zijn eigen Twitterprofiel, waardoor je nu alvast een goede indruk kan krijgen van wat je straks kunt verwachten.

Instagram vanuit je desktop-browser

Facebook-vertegenwoordiger Christine Pai vertelt tegenover Bloomberg dat het bedrijf ervan op de hoogte is dat de website van Instagram druk bezocht wordt via desktop-browsers. En om die ervaring nu dus te verbeteren, wordt er gewerkt aan de mogelijkheid om posts aan te maken voor je Feed.

Op de screenshots van Navarra, die je hierboven kunt bekijken, vallen een aantal dingen op. Zo kun je straks de beeldverhouding van foto’s selecteren, ingebouwde filters toepassen en basale bewerkingsmogelijkheden loslaten op foto’s die je wil plaatsen via je browser. De app lijkt vooralsnog meer functies aan te bieden.

De optie wordt nu getest

Omdat het nog om een test gaat, is het zo dat het gros van de gebruikers de nieuwe optie nog niet tot zijn beschikking heeft. Maar wanneer het zo ver is, dan krijg je daar vanzelf melding van in je browser. Dat gebeurt wanneer je de website bezoekt en ingelogd bent met je eigen account, middels een pop-up in beeld.

Instagram test nieuwe functie die er hopelijk nooit komt

Instagram is heel traag als het gaat om functies implementeren voor zijn web-app. Zo kun je pas sinds vorig jaar dm’s versturen via je desktop-browser, terwijl dat natuurlijk al heel lang kan via de app. Wilde je andere dingen doen op de fotodeeldienst via je browser, dan was je tot nu toe aangewezen op tools van derde partijen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Bloomberg

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen