De nieuwe iPhone-functie waardoor we uitkijken naar iOS 17.3

Smartphones Jeroen Kraak 13 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

iOS 17.2 is sinds deze week uit, maar nu kijken mensen vooral uit naar iOS 17.3. De reden: een nieuwe functie die al je gevoelige gegevens een heel stuk beter beschermt op je iPhone.

Een nieuwe iOS-versie betekent nieuwe functies op je iPhone. Bij iOS 17.2 is de Dagboek-app ontzettend handig. Daarnaast zijn er ook andere nieuwe features, zoals in de Weer-app.

Toch kijken veel techliefhebbers uit naar een nieuwe feature van iOS 17.3. Deze is misschien niet zo sexy, maar helpt je wel om de gegevens op je iPhone flink beter te beschermen.

Je iPhone beter beschermd tegen criminelen dankzij iOS 17.3

Als je een iPhone hebt, is een van je grootste nachtmerries dat deze gestolen wordt. Wellicht ben je daarvoor verzekerd, maar de verloren aanschafwaarde is zeker niet de enige schade. Ook heeft een crimineel mogelijk toegang tot allerlei gegevens. Vanaf iOS 17.3 worden die nog beter beschermd.

Hoewel de kans klein is, is er altijd een mogelijkheid dat dieven wellicht toegang krijgen tot je Apple ID, waardoor ze dus bij je gegevens kunnen. Bijvoorbeeld door eerst over je schouder mee te kijken voordat ze een toestel stelen.

Als criminelen toegang tot je telefoon hebben, kunnen ze heel snel wachtwoorden en herstelsleutels veranderen in je Apple ID. Ook is het mogelijk om de Zoek Mijn-functie uit te schakelen, waardoor het moeilijk wordt om de iPhone terug te vinden.

Bij de toekomstige versie van iOS komt er nog een extra beschermlaag bovenop die dat onmogelijk moet maken. Deze functie krijgt de naam Stolen Device Protection, of in het Nederlands iets in de trant van gestolen apparaat-beveiliging.

Zo werkt het

Hiermee wordt het haast onmogelijk om toegang te krijgen tot je gegevens. Daarnaast geeft het de persoon wiens toestel gestolen is genoeg tijd om vanaf afstand alle informatie te beschermen en te verwijderen.

Als je iPhone merkt dat een gebruiker gevoelige instellingen wil veranderen, vanaf een plaats waar je niet vaak bent, komen er extra beschermingsmaatregelen. Hij vraagt je om in te loggen met Face ID of Touch ID, vervolgens moet je een uur wachten om opnieuw in te loggen met Face ID en Touch ID. Pas daarna kan iemand toegang krijgen.

Een iPhone-dief heeft vrijwel geen toegang tot biometrische gegevens tenzij hij je dwingt. Daarna zou hij je ook nog eens een uur gevangen moeten nemen om volledige toegang tot je iPhone te krijgen en instellingen te veranderen. Een vrij onwaarschijnlijk scenario, dus.

Zoals gezegd is dit een functie voor iOS 17.3. Aangezien 17.2 net uit is, kan het nog even duren voordat de nieuwe feature naar je iPhone komt. Het is wel al te testen in de beta-versie van iOS 17.3. Die is sinds deze week live.

Tesla komt met iPhone-functie die iedere elektrische auto zou moeten hebben

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen