iPhone: dit zijn de 10 beste gratis iOS-apps aller tijden!

Apps Lisanne Beijen 11 okt 2020
Leestijd: 4 minuten

Een iPhone is een fijne smartphone, maar voegt zonder verschillende apps niet heel veel toe . Of laten we zeggen, met de juiste iOS apps bereik je het volle potentieel van de smartphone. Echt waar voor je geld dus. Dat kan met de juiste gratis apps uit de App Store.

De App Store barst van de goede apps waarvan er veel gratis zijn. De complete App Store doorspitten op zoek naar de juiste app is een hele klus. Dit werk hebben wij daarom voor je gedaan. Hieronder staan de tien beste gratis (bekende en minder bekende) iOS apps die niet op je iPhone mogen ontbreken.

De Google app op je iPhone

Het ligt misschien het meest voor de hand om de Google app op je iPhone te downloaden, maar als je hem eenmaal hebt kun je niet meer zonder. De app biedt alle zoekkracht die je van Google gewend bent. Een groot voordeel van de app is dat de interface een stuk gebruiksvriendelijker is dan wanneer je Google bezoekt via de webbrowser.

Voor de Podcast-liefhebber: Overcast

Overcast is een van de beste Podcast apps op iOS. De gratis app heeft een overzichtelijke interface en een simpel design met duidelijke functies. Daarnaast is het ook mogelijk om offline naar podcasts te luisteren.

Otter Voice Meeting Notes: geluidsopnamen met transcriptie bijna

Of je nou in een vergadering zit of een briljant idee hebt: een notitieblok is je vriend. Wiens handschrift zelfs voor zichzelf onleesbaar is kan beter een notitie-app op zijn iPhone gebruiken. De gratis app Otter Voice Notes is een van de betere gratis opties. Je hoeft niets te schrijven of te typen in deze app aangezien hij werkt met spraakopnamen. Otter Voice Notes heeft een slimme transcribeer-functie waardoor hij bijna in real-time je ingesproken spraakopnamen omzet in notities.

Otter Voice Notes iPhone
Otter Voice Meeting Notes (Afbeelding: Otter AI)

YouTube op je iPhone

Je bent ongetwijfeld bekend met YouTube, maar gebruik je de YouTube app al op je iPhone? De app is gratis en geeft toegang tot alle vlogs, video’s van game experts en nog veel veel meer. Uiteraard kun je ook gebruik maken van YouTube Premium in de app maar eigenlijk werkt de app zonder de voordelen van Premium ook prima. Als je je niet gek laat maken door alle advertenties tussen de video’s door natuurlijk.

Geen Facebook op je iPhone maar Messenger

Wist je dat je zonder een Facebook-account ook gewoon gebruik kunt maken van Messenger? Dat betekent dat je niet krampachtig vast hoeft te houden aan je Facebook-account zodat je eens in de twee maanden contact kunt hebben met oude vakantievrienden en andere vage bekenden. Daarvoor heb je simpelweg de Messenger-app op je iPhone nodig.

Upgrade je social media skills: Clips

Instagram en andere social media apps bieden steeds meer opties aan om je video’s te bewerken. Toch zijn het de dedicated video-editing apps zoals Apple’s eigen Clips die het bewerken van video’s echt makkelijk en leuk maken. De gratis app Clips laat je video’s importeren maar je kunt ze ook direct vanuit de app opnemen. Hierna kun je aan de slag met het bewerken.

iOS clips iPhone app
Clips app (Afbeelding: Apple)

Evernote voor je geschreven notities

Evernote is een van de meest gebruikte tools voor het orde aanbrengen in een stapel notities, en daarmee het orde aanbrengen in je hoofd. Je kunt de gratis app gebruiken voor je to-do’s, opnames van vergaderingen, boodschappenlijstjes en nog vel meer.

Voor de nieuwsgierige: Feedly

Feedly is een van de, al dan niet de beste, RSS nieuws-apps. Gebruik je Google RSS feeds? Dan kun je die makkelijk importeren naar Feedly, vanuit waar je makkelijk content deelt op Twitter of bijvoorbeeld opslaat in je Evernote-app.

Vind de weg met Google Maps op je iPhone

Iedere iPhone heeft uiteraard standaard de app Apple Maps geïnstalleerd. Desalniettemin is de Google Maps app het installeren waard. Deze app heeft een groot aantal sterke features, zoals de integratie van verkeersinformatie, stap voor stap navigatie, de mogelijkheid om locaties op te zoeken, en dit allemaal vanuit hetzelfde scherm. Deze functies werken niet alleen goed voor automobilisten, maar doen het ook prima als je aan het commuten bent met het OV, aan de wandel bent, of op de fiets zit.

locatie Google Maps
Google Maps (Afbeelding: Google)

AccuWeather voor betrouwbare weersinformatie

We hoeven je vast niet te overtuigen dat Apple Weather vaak niet de meest accurate weersvoorspelling geeft. In Nederland is Buienradar een veel gebruikte weer-app, maar ook AccuWeather is een betrouwbare optie. Deze app, die ook in de rest van de wereld goed werkt, biedt gedetailleerde weersvoorspellingen met handige extra’s zoals bijvoorbeeld een meter die weergeeft hoeveel pollen er in de lucht hangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen