Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Smartphones 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

iPhone 13 krijgt concurrentie: display Google Pixel 6 Pro lekt uit

De iPhone 13 is nog maar net te koop en ondertussen kijken Android-gebruikers alweer vooruit naar de volgende smartphone: de nieuwe Google Pixel. Google probeerde de geruchtenmolen dit jaar voor te zijn door de toestellen al in augustus aan te kondigen. Maar dat weerhoudt die molen er niet van alsnog informatie te lekken voordat de zoekmachinegigant dat zelf kan.

Het Twitter-account @thisistechtoday claimt een werkende unit te hebben van de aankomende Google Pixel 6 Pro. Mocht dit kloppen, dan betreft het een preproductiemodel, eentje dat beschikt over een camerasetup met drie sensoren achterop. Het ontwerp van de iPhone 13-concurrent is overigens geen geheim meer: Google heeft dat namelijk eerder al eens laten zien.

iPhone 13-concurrent Google Pixel 6 Pro

Google plaatste namelijk eerder zelf dummy’s van het toestel in zijn eigen winkel in New York. Uit de korte video op Twitter is op te maken dat de Google Pixel 6 Pro een hole-punch-camera aan de voorkant krijgt. Ook valt op dat alle knoppen op het toestel aan de rechterkant zitten.

Verder komt het toestel qua design overeen met wat Google al in eerder geplaatste renders liet zien. De achterkant heeft een dikke camerabump, gemaakt van glimmend metaal. De reguliere versie van de iPhone 13-concurrent heeft een andere rand, eentje die niet glimt en een matte textuur heeft.

Google Pixel 6 Pro die aan staat

Qua ontwerp zien we dus eigenlijk niets nieuws in de bovenstaande video. Wat de video dan toch bijzonder maakt, is het feit dat de Google Pixel 6 Pro aan staat. Dat hebben we nog niet eerder gezien namelijk. Tenminste, niet in de echte wereld: eerder verscheen er namelijk al een advertentie waarin het toestel ook aan staat.

iPhone 13 Pro: vijf dingen die opvallen na vier dagen gebruik

Het scherm geeft alvast een glimp van het installatieproces dat we te zien krijgen met Android 12. Verder weten we al dat de iPhone 13-concurrent een scherm van 6,7 inch, een QHD+-resolutie en een verversingssnelheid van 120 Hertz krijgt. Wanneer Google overige informatie over het toestel bekendmaakt, is niet duidelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Twitter

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!