iPhone 15 krijgt flink veel nieuwe voordelen dankzij USB-C

Smartphones Jeroen Kraak 13 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Apple presenteerde tijdens Wonderlust de nieuwe iPhone 15-modellen. Naast de standaardverbeteringen zoals een nog betere camera en scherm, krijgen ze ook een nieuwe USB-C-poort. Deze heeft ook nog een ander voordeel.

Jarenlang vroeg de hele techwereld zich af waarom Apple krampachtig bleef vasthouden aan de Lightning-aansluiting van de iPhone. Zelfs sommige iPads hadden al jaren USB-C, terwijl de smartphone achterbleef. Door regelgeving van de EU moest nu ook Apple overstag en dat biedt je veel voordelen.

Video: bekijk de presentatie hier.

De functies van USB-C bij de iPhone 15

De voordelen bij de iPhone 15 gaan veel verder dan dat je niet voor elk apparaat een ander kabeltje moet kopen. Je smartphone wordt nog functioneler.

Opladen

Met USB-C-poorten is het in de toekomst nog makkelijker om sneller op te laden. Tot nu toe houdt Apple vast aan 20W, waarmee het dezelfde snelheid heeft als lightning. In de toekomst is het makkelijker om hogere snelheden toe te staan. Toch is het de vraag of je dat wil, aangezien een te hoge snelheid ten koste kan gaan van de batterij in een apparaat.

Daarnaast kun je met kabels van elke andere smartphone de iPhone 15 opladen. Handig als je op werk of bij vrienden je telefoon wil opladen en iedereen een Android heeft. Zo leen je makkelijk even een kabeltje.

Verbinden met andere apparaten

Met de USB-C-poort verbind je de iPhone makkelijk met externe harde schijven, 4K-schermen en microfoons. De gewone USB-C kabel die je bij de telefoon krijgt is genoeg. Je hoeft dus niet aparte kabels ervoor aan te schaffen, wat heel fijn is.

Apple onthult de iPhone 15 en 15 Pro met deze nieuwe functies
De 15 Pro. (Afbeelding: Apple)

De USB-C-poort maakt het mogelijk om sneller bestanden door te sturen van het ene naar het andere apparaat. De iPhone 15 Pro ondersteunt zelfs USB 3, waardoor je tot 20 keer sneller bestanden kunt overzetten. Een fijne feature, maar de grote vraag is hoe vaak je dit echt gaat gebruiken. Tegenwoordig sturen we vooral draadloos bestanden door van het ene naar het andere apparaat.

iPhone 15 als powerbank

Toch is er een nog fijnere functie. Je nieuwe iPhone 15 en 15 Pro zijn nu de ideale powerbank. Via de USB-C-poort is het mogelijk om je Apple Watch of AirPods op te laden. Houd er alleen wel rekening mee dat het basismodel niet een enorme batterij heeft, maar voor eventjes snel je oordopjes op te laden, is het wel ideaal.

De grote vraag is of deze functie ook werkt bij producten die niet van Apple zijn. Het bedrijf heeft daar zelf nog geen uitlatingen over gedaan. Daar komen we waarschijnlijk pas op 22 september achter, aangezien vanaf dan de nieuwe iPhone 15-lijn in de winkel ligt.

Apple Watch Series 9 en Ultra 2: alles wat je wil weten over de smartwatches

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen