Zo maak je jouw iPhone- of Android-scherm het best schoon

Smartphones Jeroen Kraak 13 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Het is probleem waar we allemaal tegenaan lopen: een vies scherm van je iPhone of Android-toestel. Zo maak je ‘m weer schitterend schoon.

We raken dagelijks niets zoveel aan als het scherm van onze iPhone of Android-telefoon. Dat is niet zo raar, want met het apparaat heb je bijna overal waar je ook bent contact met je vrienden en familie en heb je toegang tot het laatste nieuws. Dat is natuurlijk hartstikke handig, maar het heeft ook een nadeel: je scherm wordt ontzettend snel vies. Dat voorkomen gaat je niet lukken, maar het probleem oplossen is vrij simpel.

Het schoonmaken van je iPhone of Android

Vroeger was het nog vrij simpel. Je had niet vaak last van een smerig scherm, omdat er nog geen touchscreen was. Sterker nog, de iPhone bestond nog niet. Nu zijn de tijden veranderd en kunnen we niet meer zonder het touchscreen dat het bedienen van een telefoon veel simpeler maakt. Dat betekent wel dat het scherm vies wordt en dat het binnen no-time vol met bacteriën zit. Gelukkig zijn er een aantal manieren om je scherm weer glimmend te krijgen.

Gebruik een microvezeldoekje

Een microvezeldoekje is misschien wel de beste manier om je scherm schoon te krijgen. Met een droog doekje veeg je snel vingerafdrukken en stof weg. Het hoeft overigens geen duur doekje van Apple te zijn, als je een iPhone hebt.

Hou je smartphone veilig met deze vier gratis virusscanners voor Android

Schoonmaakmiddel

Wil je een nog beter resultaat? Gebruik dan gedistilleerd water. Hoewel het misschien wat overdreven lijkt, zorgt dit voor een goed resultaat. Dit water is vrij van onzuiverheden, waardoor er geen strepen achterblijven. Het is ook mogelijk om een speciaal schoonmaakmiddel te kopen voor het scherm van je iPhone of Android. Ook kun je deze zelf maken. Hiervoor gebruik je 50 procent gedistilleerd water en 50 procent azijn. Dat water is nodig om het te verdunnen, omdat het anders jouw scherm kan beschadigen. Iets wat je niet wil.

Brillendoekjes

Brildragers kennen ze misschien wel: speciale brillendoekjes om je bril schoon te maken. Na gebruik van deze wegwerpdoekjes zie je geen enkel vlekje meer op je bril. Hetzelfde resultaat boek je bij je iPhone of Android. Zo hoef je zelf niet te klooien met schoonmaakmiddel. Je zou ook kunnen kiezen voor doekjes die speciaal ontwikkeld zijn voor het schoonmaken van het scherm, alleen verschillen die niet erg. Kijk dus welke optie voor jou het meest voordelig is.

UV Cleaner Samsung iPhone Android
Een UV-cleaner. (Afbeelding: Bol.com)

UV-schoonmaker

Deze optie is er voor de persoon die het rigoureus wil aanpakken. Dit apparaat gebruikt UV-licht om 99 procent van de bacteriën te doden, waardoor je telefoon gesteriliseerd wordt. Zo heb je deze van Samsung al voor minder dan 25 euro in huis. Helaas lost het niet de vlekken op, daarvoor moet je toch de bovenstaande opties gebruiken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XDA Developers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen